La millor comèdia torna a la 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

11 jul 2022

El certamen se celebrarà del 7 al 12 d’octubre i enguany s’amplia amb col·laboracions amb les escoles del municipi i el Festival de Sitges.

El compte enrere pel Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava d’aquest 2022 ja ha començat. El passat divendres 8 de juliol es va dur a terme la presentació oficial del cartell de l’edició d’enguany, que compta amb una imatge espectacular de l’actriu Ingrid Bergman. A més, també es van anunciar les noves dates del certamen: del 7 al 12 d’octubre.

L’acte de presentació va tenir lloc als peus del castell de Begur amb la presència destacada de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat; Clara Dato, directora del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava; Santi Lapeira, director artístic del certamen; i Àngel Sala, director del Festival de Sitges.

Si bé la programació no es donarà a conèixer fins d’aquí a unes setmanes, sí que es van anunciar diferents novetats per enguany. La primera d’elles, és un nou disseny del trofeu, el corall d’or, obra de l’artista local Concep Gual. La segona, que l’edició de 2022 tindrà un fort accent femení amb una jornada especifica dedicada al cinema dirigit per dones. I la tercera, que el festival s’amplia amb col·laboracions amb les escoles del municipi i el Festival de Sitges, atorgant un premi al millor somriure que es vegi a la catifa vermella del certamen dedicat al cinema fantàstic i de terror que se celebra a les mateixes dates.

A més, enguany també retrà homenatge a la figura de l’actor José Luís López Vázquez, un habitual de la filmografia de Berlanga i un rostre imprescindible de la comèdia espanyola.

Maite Selva explica que “Begur és municipi de pel·lícula i els organitzadors del festival cada any ens sorprenen amb noves iniciatives. El seu inconformisme fa que cada edició sigui millor que l’anterior”. Maite Selva, a més, afegeix que “com a Ajuntament valorem molt iniciatives com el festival de cinema que són un veritable actiu cultural i turístic de referència per al poble. Desitgem que el camí iniciat fa ja 8 anys continuï donant fruits durant molts més anys”.

Clara Dato destaca que el festival cada cop va més enllà del cinema i s’ha convertit en un esdeveniment que aglutina tots els sectors del municipi. “Hem d’agrair la col·laboració de tots els implicats que són molts: des del comerç fins a les escoles passant per les entitats i bona part dels begurencs i begurenques”.


Categories: CinemaCultura