La nova campanya d’esterilització de gats domèstics clou amb un gran èxit de participació

30 nov 2020

Més d’una vintena de veïns i veïnes han participat de la iniciativa durant el mes de novembre. A més, diverses persones s’han inscrit com a voluntàries a l’Associació Progat Begur-Esclanyà.

Els dies 12 i 18 de novembre es va dur a terme al municipi una nova campanya d’esterilització de gats domèstics amb l’objectiu d’evitar la proliferació d’aquests animals i poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental. I la iniciativa, impulsada per l’Associació Progat Begur-Esclanyà amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, ha resultat tot un èxit de participació malgrat les dificultats sobrevingudes per la Covid-19.

Així, en la convocatòria d’enguany -que s’ha avançat uns mesos sobre el calendari previst a causa de la pandèmia- hi han pres part un total de 22 veïns i veïnes que es van adreçar a l’Espai Mas d’en Pinc on l’Associació Progat Begur-Esclanyà disposava d’un espai per atendre les visites sota un estricte control de seguretat per a evitar el contagi i la propagació del coronavirus.

Les persones que han participat de la campanya han pogut esterilitzar els seus gats a un preu reduït. I és que el consistori i l’entitat han finançat conjuntament la major part del cost d’aquesta intervenció quirúrgica per tal que tots els propietaris de les mascotes felines empadronats a Begur poguessin esterilitzar els seus gats per un preu de 30€. A més, com a gran novetat, els propietaris han tingut l’opció de, en la mateixa visita al veterinari per a fer l’esterilització del gat, col·locar un xip a l’animal per un preu extra de 20€ per tal d’enregistrar-lo i trobar-lo en cas de pèrdua.

En aquest sentit, tant l’Àrea de Medi Ambient com l’Associació Progat Begur-Esclanyà es mostren molt satisfets amb els resultats obtinguts, tant pel número de mascotes inscrites com pel registre de nous col·laboradors que engrandiran l’entitat participant en les diferents activitats  que duu a terme al municipi; entre elles, el control de colònies per tal d’assolir un equilibri de gats necessaris com a caçadors i facilitar la convivència a l’entorn urbà.

Cal recordar que l’abandonament de gats i cadells fa que augmenti la feina de control de les colònies d’animals als voluntaris de Progat Begur-Esclanyà. El control de la natalitat, per tant, és bàsic per tal de disminuir l’abandonament i millorar la salut de l’animal. L’Ajuntament de Begur, a més, recorda a tots els veïns i veïnes que la Llei de “Protecció dels animals” prohibeix l’enverinament i maltractament d’animals, sent considerat una falta greu que pot ser sancionada civilment i penal en cas de descobrir l’infractor.


Categories: Medi Ambient