La plaça de Sa Riera canvia de denominació per a homenatjar l’activitat pesquera

27 abr 2022

L’espai passarà a denominar-se de forma oficial plaça dels Pescadors de Sa Riera, a proposta de l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera.

El Ple de l’Ajuntament de Begur, reunit en sessió extraordinària dimarts 26 d’abril, va aprovar el canvi de denominació de la plaça de Sa Riera. Així, de forma oficial aquest espai del municipi passarà a denominar-se a partir d’ara plaça dels Pescadors de Sa Riera.

El canvi de denominació va ser una proposta que l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera va traslladar al consistori amb l’objectiu de recordar i honorar l’important activitat pesquera que durant anys va tenir aquesta platja. El passat 29 de març l’arxivera municipal va informar favorablement aquesta petició pel fet que des dels seus orígens el poble de Begur ha estat un poble de pescadors, alguns dels quals disposaven d’una barraca/habitatge a Sa Riera in guardaven la barca i els ormeig de pesca.

Finalment, el Ple de l’Ajuntament també va aprovar de forma definitiva la denominació del nou parc dels carrers Sant Pere i Santa Teresa, que passa a denominar-se plaça Paco Font Marquès tal com van escollir els veïns i veïnes en el procés participatiu convocat per l’Ajuntament.