La platja de Sa Riera acull la presentació del llibre ‘…allà on trenca Sa Llongada’

14 mai 2024

La presentació va anar a càrrec de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, juntament amb l’Andreu Peñalver, regidor de Turisme i Promoció Econòmica.

Aquest dissabte la Plaça dels Pescadors, a Platja de Sa Riera, es va convertir en l’escenari de la presentació del llibre “…allà on trenca Sa Llongada…”, una obra literària de Florian Pi Romaní i Jordi Velasco Morral.

A través de les memòries i vivències de Florian Pi, tercera generació de pescadors de la platja de Sa Riera i fill d’en Xico Pi —fill predilecte de Begur—, es desplega un mosaic de records i anècdotes per posar en valor la tasca i els llegats dels pescadors tradicionals, els ‘llops de mar’, actualment en extinció. En aquesta obra, Florian Pi ha col·laborat amb Jordi Velasco, begurenc ‘d’adopció’, amic seu i coneixedor de la vida a Sa Riera.

La presentació va anar a càrrec de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, juntament amb l’Andreu Peñalver, regidor de Turisme i Promoció Econòmica. Els van acompanyar els autors i diferents membres de la família, per recordar els temps viscuts a la vora del mar.

La presentació d’aquesta obra, fruit d’una amistat forjada durant anys de converses al mar, s’uneix a la 25a campanya gastronòmica Peix de Roca, una celebració de la cultura local i la riquesa del mar. En aquest sentit, aquest cap de setmana, els begurencs i begurenques també han pogut gaudir de la projecció del documental “Boreas: Mines, Drogues i Dalí”, de Carles Virguli, al Cinema Casino i de la neteja del fons marí a Sa Riera a impulsada per l’empresa de submarinisme Sa Barraca Waterhouse i on es van recollir aproximadament uns 20 kg de brossa.


Categories: Promocio Economica