La Platja de Sa Riera ja compta amb l’obra d’art ‘Coral Begur’ de Concep Gual

18 jun 2024

L’obra d’art honora la història coralera de la vila.

Aquest cap de setmana, la platja de Sa Riera ha acollit la inauguració de l’escultura ‘Coral Begur’, una obra de l’artista begurenca Concep Gual. L’escultura, de 4 metres de llargada per 2 dalçada, està feta de ferro doblegat de manera sinuosa i pintada dun vermell intens, suggerint sensualitat i homenatjant la història coralera de Begur.

L’acte inaugural va tenir lloc el dissabte 15 de juny a les 19 h i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, els regidors Jordi Carreras, Jordi Gonzalez i Rafa Criado, i l’escriptor local Miquel Martín, autor de diverses obres centrades en el corall. Lesdeveniment va atreure nombrosos assistents, omplint la plaça i celebrant aquesta nova incorporació artística al paisatge de Begur.

Un homenatge a la història coralera de la vila

Coral Begur’ és un tribut a les expedicions de pesca de corall que es van dur a terme des de la platja de Sa Riera a finals del segle XVIII i principis del XIX. Aquestes expedicions, que duraven entre 6 mesos i un any, portaven els homes de Begur a destins com Itàlia, Grècia, el sud dEspanya, el nord d’Àfrica i les illes del Cap Verd. Durant aquests períodes, Begur quedava pràcticament buit dhomes, que marxaven amb lesperança de trobar una vida millor per a les seves famílies.

Concep Gual, nascuda a Begur i amb avantpassats coralers, ha sentit sempre una profunda fascinació per les històries i aventures transmeses per la seva mare. Aquestes històries, passades de generació en generació, han estat una font dinspiració per a la seva nova obra que ara presideix la platja begurenca. ‘Coral Begur’ ha estat també, en mida reduïda, el premi honorífic en dues edicions del Festival Internacional de Cinema de Begur – Costa Brava.

Una artista coneguda internacionalment

Amb formació a Barcelona, San Francisco, Florència i Londres, Concep Gual ha exposat les seves joies i escultures a Begur, Barcelona, Madrid, Palma, San Francisco, Nova York, París i Tòquio. Les seves creacions, tant joies com escultures, tenen una clara inspiració mediterrània, amb formes de metall corbat, doblegat i torsionat que recorden a formes femenines, voluptuoses, orgàniques i sensuals.


Categories: Cultura