La pluja obliga a modificar la celebració de la Diada a Begur del Castell a l’Ajuntament

11 set 2019

Davant les previsions meteorològiques de pluja intensa aquesta nit passada, l’equip de govern de Begur va decidir modificar l’acte de celebració de la Diada de Catalunya prevista per ahir a les 23,30 hores. D’aquesta manera, en comptes de pujar al Castell des de la plaça de la Vila amb torxes, que es troba a la part més alta del municipi, es va decidir celebrar-ho a la sala de plens de l’Ajuntament. Així, a la mateixa hora previst per iniciar la pujada a la fortificació, que enguany commemora el seu mil·lenari, es va obrir la Casa de la Vila i més de 30 persones van pujar a la sala principal.

Amb l’arribada del nou dia, com es fa dalt el Castell, es va posar la cançó “El cant de la senyera” i la gent es va aixecar per interpretar-la. Seguidament, l’alcaldessa, Maite Selva, va llegir el manifest de l’Associació Catalana de Municipis, on es recordava dels 40 anys de restitució dels ajuntaments democràtics i que alguns dels que actualment estan presos o exiliats han format part de consistoris locals. Posteriorment, els presents es van tornar a aixecar per cantar l’himne oficial de Catalunya, “Els Segadors”.  La celebració, com estava programat, es va cloure amb un refrigeri de coca i moscatell per a tots els presents.

L’acte de la sala de plens va comptar amb tot moment de la senyera que s’havia d’hissar al Castell. La senyera es col·locarà a l’edifici militar al llarg del dia d’avui, segons va explicar l’alcaldessa. D’altra banda, avui, dins dels actes programats per la Diada es farà una audició de sardanes a la plaça de la Vila, a les 19 hores, a càrrec de la cobla Baix Empordà de Palamós.


Categories: AjuntamentPolitica