La policia de Begur comença a usar el radar dins una campanya de conscienciació

09 mai 2018

La Policia Local de Begur ha començat a utilitzar el radar mòbil per lluitar contra les infraccions de velocitat al municipi. La utilització del radar mòbil forma part, en aquests moments, d’una campanya de conscienciació entre els veïns i els conductors de la necessitat de respectar els límits de velocitat, ja que en fer-ho es pot evitar el nombre d’accidents. Per això, davant els controls de radar, es deixa ben visible el vehicle policial perquè l’objectiu no és sancionar, sinó dissuadir als conductors a anar més ràpids del que està permès. “Volem que sigui una eina pedagògica de conscienciació”, ha recordat el regidor de Seguretat Ciutadana, Martí Aldrich.

La campanya s’ha iniciat després que tots els policies l’han pogut provar i aprendre a utilitzar. Malgrat buscar la dissuasió, no es descarta sancionar els infractors si l’excés de velocitat es considera desproporcionat amb el permès. La ubicació del radar es fa en els llocs més conflictius, que també són on hi ha més queixes dels veïns pels vehicles que circulen a gran velocitat. A més, aquests primers controls, un o dos per setmana, serviran d’estudis previs a la seva implantació. Un cop fet l’estudi, les accions del radar ja aniran a sancionar, si bé es vol deixar clar que aquest no és el seu objectiu principal.

El radar mòbil s’ha adquirit davant les queixes veïnals per posar fre a la gent que corre massa i, al mateix temps, per no haver de fer front a l’alta velocitat amb la col·locació de ressalts, ja que perjudica a tothom, fins i tot als conductors responsables. “Es un aparell dissuasiu per lluitar contra els conductors imprudents i, per tant, els conductors responsables no han de patir gens, però sí els irresponsables, que ara estaran més controlats”, ha manifestat Aldrich.

L’aparell, adquirit a l’empresa Dextron, compta amb una tecnologia molt desenvolupada. El radar té un sistema autònom i portàtil que combina la detecció de velocitat per làser, la imatge digital i l’arxiu de dades. Podrà funcionar de dia i de nit i el seu àmbit d’actuació i és de 100 metres per cada banda.