La Policia de Begur s’adhereix a la campanya “Escuts solidaris” contra el càncer infantil

06 jul 2018

La Policial Local de Begur s’ha adherit a la campanya solidària contra el càncer infantil anomenada “Escuts solidaris”, impulsada per diverses policies locals. La proposta, sota l’etiqueta “pelsvalents”, pretén recaptar fons a partir de la venda d’escuts solidaris per un donatiu de 4 euros, els quals aniran destinats íntegrament al nou hospital del Pediàtric Càncer Centre de Sant Joan de Déu de Barcelona.

La iniciativa es concreta en posar a la venda l’escut de la policia local amb un fons negre i un ribet groc, que és el color  que identifica la lluita contra el càncer, i l’etiqueta “pelsvalents”. L’escut porta una cola termoadhesiva al dors, que permet fixar-ho a qualsevol peça de roba simplement passant-li la planxa. D’aquesta manera, es pot enganxar fàcilment a camises, dessuadores o motxilles.

Inicialment es posen a la venda 500 unitats dels escuts solidaris que es poden adquirir, a part de la seu de la Policia Local, a l’Oficina de Turisme i a la llibreria Ribera. El cap de la policia begurenca, el sotsinspector Antonio Martínez, preveu ampliar properament la venda dels escuts a més establiments del municipi.

Els impulsors de la iniciativa van ser les policies de Sant Celoni, Caldes de Malavella i Hostalric. Actualment, ja compta amb més de 80 policies locals d’arreu de Catalunya. A nivell gironí, entre d’altres, trobem les policies de Palafrugell, Roses, Sils, Llançà, Puigcerdà, Santa Cristina d’Aro, Lloret de Mar i Roses.

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. El nou centre comptarà amb 38 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics; 24 boxs a l’hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori, i altres serveis no assistencials.