La recollida porta a porta de Begur s’amplia dilluns a Aiguablava i Fornells

23 mar 2018

A partir de dilluns s’amplia el servei de recollida selectiva de residus porta a porta de Begur als sectors d’Aiguablava i Fornells. Aquesta és la tercera ampliació que es fa del servei porta a porta, iniciat a bona part del municipi el febrer del 2017.  El mes de gener passat ja es va perllongar als sectors de Mas Prats i la Xarmada-Mas Gispert. I el mes passat, al nucli d’Esclanyà i el barri de Sant Josep. I quedarà una darrera ampliació, que abarcarà Sa Tuna, Sa Riera i Aiguafreda, que es preveu fer abans de l’estiu, segons les previsions de l’àrea municipal de Medi Ambient.

El servei porta a porta es fa mitjançant uns cubells. Per aconseguir-los, els veïns afectats de la nova perllongada poden adreçar-se a l’àrea de Medi Ambient que es troba a l’Espai Mas d’en Pinc. Per aconseguir els cubells cal anar amb una factura de l’aigua. Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.

Com ja s’està fent actualment, els veïns particulars hauran de treure els cubells a un horari determinat d’acord amb un calendari, que marca la recollida de les fraccions. Així, els dilluns hi ha la recollida de les fraccions resta i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; divendres, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions es depositen en bosses de plàstic dins els cubells específics.

El servei de recollida porta a porta, que va començar  al nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich, comportarà l’eliminació del sistema a través de les àrees d’aportació. “Conviuran els dos sistemes durant un, o dos mesos, fins que l’aplicació del nou sistema sigui alt, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro. Tot i això,  hi haurà àrees d’aportació a les sortides del terme per Palafrugell, Regencós i Pals, a part de la pròpia deixalleria existent.