La recollida porta a porta de Begur s’ampliarà ara al nucli d’Esclanyà i al barri de Sant Josep

08 feb 2018

El servei de recollida selectiva de residus porta a porta de Begur, que es va començar a implantar el febrer del 2017 a una part del municipi, es torna a ampliar a altres sectors del municipi. Després de la perllongada iniciada el mes passat als sectors de Mas Prats i la Xarmada-Mas Gispert, a partir del dilluns 19 de febrer també es desplegarà al nucli d’Esclanyà i al barri de Sant Josep, que cobreix l’avinguda de Sant Josep i els carrers Migjorn, Xaloc, Gregal, Mestral, Llevant i Tramuntana. Un cop cobert tot el sector sud, el servei, segons les previsions de l’àrea de Medi Ambient, s’allargarà cap a Aiguablava i Fornells. I abans de l’estiu, es preveu arribar a Sa Tuna, Sa Riera i Aiguafreda.

Davant la nova ampliació del porta a porta als dos sectors d’Esclanyà, l’Ajuntament ha convocat als veïns dels dos nous àmbits a una reunió pública, que es farà el proper dimecres 14 de febrer, a les 20 hores, al Local Social Polivalent d’Esclanyà. En la mateixa reunió, a part de la implementació del porta a porta, els veïns seran informats també del projecte viari del barri Sant Josep, pel qual es donarà sortida als vehicles del sector per un nou vial per la banda de Palafrugell.

El servei porta a porta es fa mitjançant uns cubells. Per aconseguir-los, els veïns afectats de la nova perllongada poden adreçar-se els dies 15 i 16, d’11 a 13 hores, al Local Social d’Esclanyà o el dia 17, de 9 a 12 hores, a l’àrea de Medi Ambient que es troba a l’Espai Mas d’en Pinc. Per aconseguir els cubells cal anar amb una factura de l’aigua.

Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre. Com ja s’està fent actualment, els veïns particulars hauran de treure els cubells a un horari determinat d’acord amb un calendari, que marca la recollida de les fraccions. Així, els dilluns hi ha la recollida de les fraccions resta i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; divendres, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions es depositen en bosses de plàstic dins els cubells específics.

El servei de recollida porta a porta, que va començar  al nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich, comportarà l’eliminació del sistema a través de les àrees d’aportació. “Conviuran els dos sistemes durant un, o dos mesos, fins que l’aplicació del nou sistema sigui alt, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro. Tot i això,  hi haurà àrees d’aportació a les sortides del terme per Palafrugell, Regencós i Pals, a part de la pròpia deixalleria existent.