La revetlla de Sant Joan torna a celebrar-se a Sa Riera

23 jun 2021

L’Ajuntament fa una crida als veïns i veïnes a respectar totes les mesures de seguretat i restriccions vigents per a gaudir al municipi d’una vetllada plenament segura.

La platja de Sa Riera tornarà a ser el punt de trobada festiu per a la revetlla de Sant Joan d’aquest 2021 a Begur. Després que el curs passat la festivitat quedés suspesa per la situació pandèmica, enguany la platja més gran del nostre municipi acollirà de nou -com ho fa des del 2016- la celebració de la nit més curta i màgica de l’any.

Per a l’ocasió, la Regidoria de Festes de l’Ajuntament ha preparat un espectacle de so i llums, un làser show, que començarà a les 23.30 h i tindrà una durada de 15 minuts perquè en puguin gaudir tots els veïns i veïnes.

La platja de Sa Riera, doncs, esdevindrà el punt neuràlgic de la celebració de la revetlla a Begur. Així, en aquest espai estarà permès el llançament de petards -compliment en tot moment les mesures de seguretat i recomanacions establertes-, si bé restaran prohibides tant les fogueres com els focs artificials. Una oferta lúdica que es complementarà amb els menús i plats que oferiran els restaurants locals de la zona.

Recomanacions i normativa per a la revetlla de Sant Joan

Per segon any consecutiu la revetlla de Sant Joan estarà marcada per les mesures de seguretat davant la Covid-19. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Begur es faciliten les següents recomanacions i normatives:

. Fer un Sant Joan i Sant Pere de caire familiar i amb grups reduïts de persones (familiars o amics).

. Celebrar activitats de format reduït amb un nombre baix de persones i evitar les aglomeracions en espais no controlats o activitats no organitzades, sobretot en els espais habituals.

. El consum d’aliments i begudes en trobades socials en l’espai públic només està permès en espais habilitats amb mobiliari per a aquest consum. Les trobades poden ser de més de 10 persones, tot i que es recomana evitar-
ho.

. Complir totes les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans, i incidir a evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.

. Celebrar les festivitats amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, d’emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia. Evitar els accidents i
els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència.

D’altra banda, amb la finalitat de mantenir l’ordre, evitar actes susceptibles de causar danys a les persones o a les coses dins de la població i prevenir incendis forestals, de fàcil producció ateses les característiques forestals del municipi s’han de complir les següents prevencions:

. Es prohibeix fer explotar tota classe de productes pirotècnics al mig de la via pública impedint la normal circulació de vehicles i vianants així com en els llocs propers a papereres, fanals, contenidors, testos, etc.

. Es prohibeix a les urbanitzacions i a totes les zones situades a menys de 500 metres del bosc disparar coets voladors, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

. Dins el terme municipal es prohibeix encendre fogueres.

. A partir de la una de la matinada, queda prohibit explotar tota classe de coets o de productes pirotècnics. Es recomana la màxima cura en la manipulació dels productes pirotècnics per tal d’evitar danys personals. Recordeu els ferits greus que es produeixen cada any i per això demano la màxima responsabilitat als pares i tutors.

. La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l’ordre i vetllarà pel compliment d’aquest BAN.

Totes els mesures de seguretat i restriccions vigents per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19 durant la revetlla de Sant Joan, així com els consells per a l’ús de petards i coets, es poden consultar en aquest enllaç.

 

 


Categories: Festes