La rua del Carnestoltes de Begur oferirà ajudes econòmiques per costejar les disfresses

09 gen 2024

Comparses Carnaval

Les comparses que vulguin participar-hi ho hauran de comunicar prèviament a la Comissió de Carnestoltes de Begur. Consulta les bases de la convocatòria.

El diumenge, 11 de febrer, el nucli de Begur celebrarà la rua del Carnestoltes, un dels esdeveniments més icònics del poble, impulsat per la Regidoria de Festes i la Comissió de Carnestoltes. Les comparses que hi vulguin participar s’han d’inscriure prèviament per a poder formar-ne part: per a fer-ho, han de presentar una instància adreçada al Registre General de l’Ajuntament.

Les colles han de ser d’un mínim de 10 persones i cada grup haurà de designar un integrant major d’edat resident a Begur o Esclanyà com a cap de colla. Aquesta persona serà la responsable de la seva comparsa i haurà de facilitar la coordinació de la rua, motiu pel qual haurà de fer arribar les seves dades personals a la Comissió de Carnestoltes. A la rua no s’admeten carrosses i les comparses hauran d’informar del seu nom i quins materials faran servir durant la rua. 

Ajudes econòmiques per costejar les disfresses 

Amb l’objectiu de costejar una part del que comporta la disfressa, l’Ajuntament subvencionarà els grups participants amb 150 euros per colla. Per a ser-ne beneficiari, cada grup haurà de presentar les factures justificatives de la despesa, amb la corresponent sol·licitud. En cas de ser associacions, es procedirà de la mateixa manera, però la subvenció la rebrà l’entitat. La concessió de l’ajut es realitzarà un cop s’hagi justificat degudament la despesa i s’ordenarà el seu pagament en el número de compte indicat pel sol·licitant. 

L’import total que contempla l’Ajuntament en aquesta dotació és de 1.500 euros, amb un total de 10 comparses. En cas que se superi la participació, l’Ajuntament valorarà augmentar la partida. Si, en cas contrari, no s’arriba a les 10 comparses, es repartiran els 1.500 euros entre les colles. 

Rafael Criado, regidor de Festes, fa una crida a les comparses perquè hi participin. “Atès l’èxit de l’any passat, quan es van posar en marxa les ajudes per reprendre la rua del Carnestoltes, enguany repetim la fórmula. Volem incentivar el Carnestoltes, una de les activitats més característiques arreu del nostre territori i fer, entre tots, una festa plena de vida i cultura a Begur”.

Consulta les bases de la convocatòria.


Categories: Festes