La Sala BacanArt acull l’exposició ‘Corrents Migratoris’

10 gen 2024

Expo corrents Migratoris

És una mostra itinerant impulsada per l’ONG empordanesa Amb les Teves Mans, dedicada a atendre les emergències humanitàries. 

Del 9 de gener al 3 de febrer, la Sala BacanArt de Begur acull ‘Corrents Migratoris’, una mostra fotogràfica que captura les conseqüències humanes de les guerres i les migracions forçades. 

L’exposició itinerant, impulsada per l’ONG Amb les Teves Mans, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur i la Diputació de Girona, dona a conèixer els projectes i les realitats que es viuen a Grècia, Gàmbia, Ucraïna i el Marroc. Les fotografies mostren la fugida de la població dels països en conflicte, posant de manifest els efectes dels conflictes armats. Els corrents migratoris, com es mostra a les imatges, són la darrera opció per a moltes d’aquestes persones, impulsades per la desesperació i el desig de garantir un futur més segur per als seus familiars.

Amb la programació d’aquesta mostra, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament begurenc reafirma el seu compromís amb la solidaritat i la cooperació. Així mateix, la Sala BacanArt es converteix en un espai de conscienciació i reflexió sobre les realitats que afecten moltes comunitats arreu del món, reforçant el compromís de la localitat amb la construcció d’un món més just i solidari.

La sala BacanArt estarà tancada del 23 al 31 de gener. 

La tasca de l’ONG Amb les Teves Mans

L’ONG Amb les Teves Mans va ser també l’entitat beneficiària del quadre guanyador del 37è Concurs d’Arts Plàstiques de Begur. Es tracta d’una associació empordanesa dedicada a atendre les emergències humanitàries i a organitzar actes a l’Empordà per atendre aquestes situacions d’emergència. 


Categories: Cultura