La sortida de la marxa Puja i Baixa de Begur serà des del castell per celebrar el seu mil·lenari

18 jun 2019

La marxa popular Puja i Baixa de Begur, que organitza aquest diumenge el Club Excursionista Els Perduts amb el suport de l’Ajuntament,  tindrà el punt de sortida des de dalt el castell per celebrar el mil·lenari de la primera referència documentada sobre la fortificació. La sortida serà a les 8 del matí com sempre, igual que el punt d’arribada, la plaça de la Vila, que fins ara també era el punt d’inici. En aquests moments, l’entitat ja té esgotades totes les inscripcions, que són 1.600,  que, per primera vegada, s’han hagut de fer totes elles on-line.  La marxa popular es complementa el dia abans a la tarda, com s’ha fet els darrers anys, amb una sèrie d’activitats: gimcana, spinning i caminada.

La gimcana, que gestiona l’Esplai de Begur, va adreçada a un públic infantil. L’activitat començarà a les 17 hores a la plaça Lluís Esteva i Cruañas i durarà una hora i mitja. Per poder participar-hi cal fer, mitja hora abans, al mateix lloc, la inscripció, ja que, tot i ser un acte gratuït, les places són limitades. I el mateix passa amb les dues classes d’spinning que farà David Ribera a la mateixa plaça. La primera classe començarà a les 18 hores i durarà uns 50 minuts. I una hora més tard començarà la segona classe. A les 18 hores també tindrà lloc la sortida pels voltants de Begur. La caminada, que durarà uns 90 minuts, serà un homenatge al castell. Per aquest motiu, durant la sortida s’explicaran contes i llegendes de l’edifici militar.

A més, entre les 17 a les 20 hores, els organitzadors comptaran a la mateixa plaça amb una parada per poder fer entrega dels dorsals als participants. A més, cada participant rebrà una bossa, que inclou una camiseta molt especial pensada en la desena edició de la marxa. També hi haurà una altra parada amb productes d’altres edicions.

 

Recorregut nou

Respecte a la marxa, com en cada edició, es torna a variar completament el recorregut. Tot i això, durant el trajecte podran gaudir d’indrets i miradors fantàstics tot resseguint les platges i cales begurenques, pujant i baixant per la Costa Brava més autèntica. “I com sempre descobrirem plegats nous corriols des d’on accedir a algun racó més de la nostra estimada costa”, es diu des de l’organització. Al llarg del recorregut es disposaran de tres avituallaments, a més del merescut esmorzar i obsequi a l’arribada.

Serà un recorregut exigent d’uns 14 o 15 quilòmetres, que es podrà fer caminant o corrent, sol o en família, apte per a totes les edats i que “pretén acostar a tota la gent de Begur i dels pobles del voltant als nostres paisatges, camins de ronda, GR-92 i senders locals, on contemplar magnífiques vistes, gaudir del nostre entorn més proper i de la conversa amb d’altres marxadors, d’un bany o d’un somriure”, es recorda des  d’Els Perduts, que afegeixen: “Tothom pot portar el ritme que més li convingui, del que es tracta és d’engrescar el màxim de gent per gaudir-ne tots junts”.