La Verge del Carme passeja per la costa de Begur dalt una goleta i acompanyada de 23 embarcacions

14 jul 2018

La goleta Dadmitri II, construïda l’any 1922 a les drassanes de Barcelona, ha estat novament, per segon any consecutiu, l’encarregada de portar la imatge de la Verge del Carme en la processó marítima que s’ha fet avui al migdia al litoral de Begur i que l’han acompanyat 23 embarcacions més. La processó forma part de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, que organitzen conjuntament l’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, el Club Marítim Sa Tuna, el Club Nàutic Sa Riera i l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera.

La festa ha començat a les 10,30 hores amb la sortida de les embarcacions engalanades del Club Nàutic Sa Riera fins a Sa Tuna. I, seguidament, la gent dels dos nuclis, amb la presència de l’alcalde, Joan Loureiro,i del regidor de Platges, Francesc Pilsà, han anat a la capella, on s’ha fet la celebració litúrgica, a càrrec de mossèn Josep Taberner, rector de Begur, i mossèn Joan Darder, canonge  de Mallorca i que ha explicat l’origen de la Verge del Carme. Pere Rodríguez, de Sa Riera, li ha dedicat un poema a la Verge i mossèn Taberner ha fet una pregària per la festa i les tres persones mortes el darrer any als dos nuclis mariners.

Seguidament, a les 11,30,  amb la goleta portant la Verge al capdavant, s’ha iniciat la processó fins a es Furió de Fitó, on s’ha fet l’ofrena floral i un músic ha tocat la tenora. I, posteriorment, totes les embarcacions s’han dirigit cap a Sa Riera, on s’ha fet una nova ofrena floral a la Verge del Carme, ara a la majòlica de l’entrada de can Galí i de can Bellés. La festa ha acabat amb un aperitiu de germanor al local social del Club Nàutic Sa Riera.

La Dadmitri II, que fa 7 metres d’eslora, es propietat del pescador de Sa Tuna, Llorenç Sais. Abans, la imatge era transportada, alternativament, per les dues barques de pesca del nucli de Sa Tuna, on es va recuperar l’esmentada festa fa una dotzena d’anys. Les barques es diuen Llorenç, també de Llorenç Sais, i Victòria, de Gervasi Sais.