La Verge del Carme torna a fer la processó per la costa de Begur dalt una goleta

13 jul 2019

La goleta Dadmitri II, construïda l’any 1922 a Barcelona, ha estat novament, per tercer any consecutiu, l’encarregada de portar la imatge de la Verge del Carme en la processó marítima que s’ha fet avui al migdia al litoral de Begur i que l’han acompanyat una dotzena d’embarcacions més. La processó forma part de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, que organitzen conjuntament l’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, el Club Marítim Sa Tuna, el Club Nàutic Sa Riera i l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera.

La festa ha començat a les 10,15 hores amb la sortida de les embarcacions engalanades del Club Nàutic Sa Riera fins a Sa Tuna. I, seguidament, la gent dels dos nuclis, amb la presència de l’alcaldessa, Maite Selva, i el primer tinent d’alcalde, Eugeni Pibernat, han anat a la capella, on s’ha fet la celebració litúrgica, a càrrec de mossèn Josep Taberner, rector de Begur. Durant l’acte, que ha aplegat unes 50 persones, el rector ha explicat l’origen de la Verge del Carme i, seguidament, s’ha llegit un poema. Abans de sortir en processó amb la imatge fins a la cala, el rector ha recordat els tres veïns de Sa Tuna i Sa Riera que han mort el darrer any als dos nuclis mariners.

Seguidament, amb la goleta portant la Verge al capdavant, s’ha iniciat la processó fins a es Furió de Fitó, on s’ha fet l’ofrena floral i un músic ha tocat la tenora. I la idea era continuar fins a Sa Riera. Però, davant la mala mar, la goleta amb la Verge ha retornat cap a Sa Tuna. Les autoritats, per la seva banda, s’han desplaçat en barca pneumàtica fins a Sa Riera on s’ha tornat a fer una nova ofrena floral a la Verge del Carme, ara a la majòlica de l’entrada de can Galí i de can Bellés. La festa ha acabat amb un aperitiu de germanor al local social del Club Nàutic Sa Riera.