La Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida presenta el seu model de Turisme Sostenible Slow per a promoure la reactivació econòmica

14 jun 2021

L’alcaldessa de Begur Maite Selva va participar en l’Assemblea General com a vicepresidenta internacional de Cittaslow i presidenta de Cittaslow Espanya.

El Palazzo dei Sette, a Orvieto, ha acollit aquest mes de juny la nova Assemblea General de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida; de la que Begur en forma part des de l’any 2008. A la cita hi va ser present per via telemàtica l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, en qualitat de batlle del municipi i de vicepresidenta internacional de Cittaslow i presidenta de Cittaslow Espanya.

Durant la trobada Maite Selva va assegurar que “el 43 per cent de la població de l’Estat espanyol ha rebut al menys la primera dosi de la vacuna Covid-19. Enfront de la crisi global sense precedents causada pel coronavirus ens hem de preparar per a potenciar la reactivació econòmica a curt, mitjà i llarg termini, sense oblidar l’acompanyament social”.

“El turisme és un dels sectors productius que més ha estat afectat per la Covid-19 i requerirà d’una major protecció, cura i projecció per a començar la seva recuperació”, va afegir Maite Selva.

Per tot plegat, la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida aposta a través de la gastronomia, el patrimoni, el paisatge i l’hospitalitat per a promoure un turisme sostenible i responsable que minimitzi els impactes socials, econòmics i ambientals negatius; promogui la generació de beneficis econòmics per a la població local i una millora del benestar dels visitants i turistes; promogui la participació dels agents i empreses turístiques per a la presa de decisions que afecten el turisme; faci contribucions positives a la conservació del patrimoni natural i cultural; proporcioni experiències agradables per als turistes a través de connexions significatives amb les tradicions culturals, socials i ambientals locals; proporcioni l’accés normalitzat per a tot tipus de discapacitat física i psíquica; i fomenti el respecte entre turistes i amfitrions, generant i construint un ambient de confiança i orgull local.

 


Categories: Cittaslow