La XX campanya del Peix de Roca de Begur comença dissabte amb 12 restaurants i més novetats

25 abr 2018

La XX campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que comença aquest proper dissabte i fins al 3 de juny, aplega un total de 12 restaurants i incorpora més novetats a les que ja es van incloure en l’edició anterior. Així, la presentació, tornarà a fer-se a la plaça Lluís Esteve i Cruañas i amb la presència de la periodista i presentadora de TV3 Helena Garcia Melero. Però enguany amb un gag sorpresa del grup de teatre local Mutis. Altres novetats són també la presència del xef del restaurant Àbac, Jordi Cruz, popular amb el programa de televisió gastronòmic MasterChef i amb 3 estrelles Michelin, en el concurs de cuina popular de la campanya; amb tastets de vins amb el sommelier Diego González; música i vins amb caves Peralada i el grup Els Cremats o un vídeo de cada establiment per potenciar la campanya a les xarxes socials.

Els restaurants participants són Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Les Brases del Toc-Hotel El Convent i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu que oscil·la entre els 38 i els 65 euros. La il·lustradora  de la campanya és l’artista Mireia Vila, que ja va fer-ho l’any passat, i que enguany, en l’acte inaugural farà un gran mural. La inauguració acabarà, com sempre, amb una demostració culinària amb tastets dels establiments participants, encara que enguany també comptarà amb l’animació del grup de teatre Mutis.

Durant l’acte del concurs de cuina, que arriba a l’onzena edició, tindrà lloc un reconeixement als restaurants que han participat a les vint edicions. Al mateix temps, també s’entregaran els premis del concurs d’aparadors de la campanya, que també arriba a l’onzena edició. Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.