L’ACA felicita la gestió que ha fet Begur de la sequera

27 oct 2023

ACA visita

El passat divendres 20 d’octubre l’equip de govern de Begur va rebre la visita del director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, conjuntament amb una delegació de l’empresa concessionària del servei municipal d’abastament d’aigua (Aigües de Catalunya), liderada pel seu director Marc Pifarré.

El motiu de la trobada va ser felicitar a l’equip de l’Àrea de Medi ambient de l’Ajuntament de Begur per la bona gestió al llarg d’aquests mesos d’alerta i excepcionalitat per sequera al municipi. En la reunió també es va posar
de manifest l’esforç de les veïnes i veïns de Begur així com la col·laboració amb l’empresa Aigües de Catalunya.

En la trobada, el tècnic de Medi Ambient va mostrar la metodologia que ha implementat l’Ajuntament pel maneig de les dades que ha servit per detectar, notificar i fins i tot sancionar, aquells usuaris que han fet un consum excessiu de l’aigua. Aquest consum està establert en el Pla d’Emergència Municipal en Sequera i correspon a 159 litres per habitant i dia en situació d’excepcionalitat.

Es va aprofitar la trobada per mostrar Pla de Comunicació inclòs en el citat pla així com la resta de mesures preses des del mes de març fins a l’actualitat mitjançant un cronograma. De la mateixa manera, l’empresa concessionària del servei va aprofitar per exposar les noves tecnologies de detecció de fuites d’aigua així com la resta d’eines que posa a disposició de l’administració i ciutadania per al seguiment del servei i així millorar l’eficiència de la xarxa de distribució d’aigua.


Categories: Medi Ambient