L’Ajuntament actua a s’Eixugador per a reforçar-ne la seguretat

27 mai 2021

Les obres consisteixen en estabilitzar els talussos de la cala que arriben a la platja i en l’últim tram del camí d’accés.

L’Ajuntament de Begur està duent a terme a la cala de s’Eixugador, al sector de Sa Tuna, diferents obres d’arranjament amb l’objectiu de resoldre la inestabilitat actual que presenten els talussos d’aquesta zona i garantir la seguretat de les persones usuàries i visitants d’aquest emplaçament.

Els treballs, amb una inversió de 88.759,73€, es duen a terme als talussos de la cala que arriben a la platja i en l’últim tram del camí d’accés i consisteixen en el sanejament manual de la superfície dels talussos, en l’estesa de material per condicionar el camí, en l’habilitació de xarxes metàl·liques de triple torsió i xarxes d’anells d’acer inoxidable.

Maite Selva, alcaldessa de Begur i regidora d’Urbanisme, recorda que “al llarg dels darrers anys hem mantingut diferents reunions amb els governs català i espanyol per a traslladar-los la nostra inquietud i preocupació per l’estat d’aquesta cala”; i avança que “un cop hem rebut l’autorització pertinent per a poder actuar-hi hem iniciat els treballs”.

La cala de s’Eixugador és un indret amb l’orografia molt accidentada, amb uns penya-segats de molta alçada i pendents molt elevats, amb diversos tipus de litologies i diferents graus d’alteració que presenten problemes d’estabilitat de diferents magnituds, amb constants despreniments de materials inestables amb una freqüència elevada, amb acumulació de materials a la part baixa del mateix talús i a la mateixa platja.

És per tot plegat que el consistori ha decidit actuar a la zona i executar diferents tasques d’arranjament que reforcin i garanteixin l’estabilitat d’aquest espai; coincidint especialment amb la proximitat de la nova temporada d’estiu, època durant la qual aquesta cala experimenta més flux de visitants.