L’Ajuntament actualitza el projecte d’equipaments a la Font de Baix

31 gen 2024

L’objectiu és motivar la presentació d’ofertes i tirar endavant aquest sector. 

El Ple de l’Ajuntament de Begur, reunit ahir, ha acordat una reforma del Projecte Executiu del Sector d’Equipaments de la Font de Baix. Després que la licitació de les obres quedés deserta, el 30 de setembre de 2022, l’executiu local ha introduït canvis als plecs del projecte per tal de motivar la presentació d’ofertes. 

Tal com explica Maite Selva, alcaldessa de la vila, “el projecte d’equipaments de la Font de Baix és una de les prioritats d’aquest mandat, i un pla estratègic que portem treballant des de fa molt de temps, de manera que la nostra voluntat és fer-lo realitat l’abans possible”. I afegeix: “suposarà un salt qualitatiu pel que fa als serveis municipals en àmbits molt diferents com la seguretat, la mobilitat o serveis socials”. 

El pla del sector dequipaments de la Font de Baix està impulsat per lAjuntament de Begur i és una de les actuacions més estratègiques en matèria urbanística i de serveis. Preveu lhabilitació dels següents equipaments:

. Consultori mèdic local.

. Àrea datenció al públic de la Regidoria de Serveis Socials.

. Dependències de la Policia Local (entre elles, el parc mòbil i el dipòsit municipal).

. Dependències de Protecció Civil (entre elles, el parc mòbil).

. Aparcament públic de rotació i per a residents al municipi.

. Espais públics exteriors.

El reformat del projecte executiu del sector té un pressupost de 6.769.486,11€ i preveu aplicar-hi canvis, com per exemple prescindir de la segona planta soterrada de l’aparcament, tirar endavant l’edifici Mitgera amb el consultori, les dependències policials i de Protecció Civil, així com l’Àrea de Serveis Socials, i adaptar els sistemes constructius per poder dur a terme l’edifici Ròtula.

Tot i que no està confirmat, també s’està considerant habilitar un espai com a Oficina d’Atenció al Turisme i un altre com a hotel d’entitats. 

Un projecte que pren forma des de 2020

Linici del projecte arquitectònic del sector dequipaments de la Font de Baix es remunta a lany 2020, quan el Ple de lAjuntament de Begur el va aprovar per unanimitat. Un total de 21 empreses es van presentar en el concurs per a la redacció dels projectes bàsic i dexecució, i de la direcció facultativa, del sector dequipaments de la Font de Baix; i daquests el jurat en va seleccionar cinc finalistes que van ser els escollits per a presentar lavantprojecte.

Lempresa adjudicatària és lUTE formada per lentitat Territori 24 Arquitectura i Urbanisme SLP i la professional Maria Benedito Ribelles, guanyadors del procediment públic de contractació.


Categories: ObresServeis