L’Ajuntament aixeca la suspensió de la tramitació de llicències d’habitatges d’ús turístic

31 mar 2020

La moratòria es trobava en vigor al municipi des del passat mes de setembre de 2019.

La Junta de Govern Local va aprovar el passat 26 de març l’aixecament de la suspensió potestativa de l’atorgament de llicències o comunicacions prèvies relacionades amb els usos de sòl corresponent a les activitats d’habitatges d’ús turístic (HUTS) a tot el terme municipal.

L’aixecament d’aquesta moratòria -que es trobava vigent des del mes de setembre de l’any 2019 quan va ser aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament- s’ha fet efectiva aquest mes de març coincidint amb l’entrada en vigor de la nova ordenança municipal que regula les obligacions dels propietaris i les empreses gestores dels habitatges d’ús turístic, tant pel que fa a la formalització de la comunicació prèvia de l’activitat a l’Ajuntament, com al compliment de les obligacions que aquestes persones hauran d’assumir amb l’objectiu de prestar un servei de qualitat.

La nova ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic afecta tots els habitatges del terme municipal que són cedits pel seu propietari -directament o indirecta- a tercers, i a canvi de contraprestació econòmica, per a una estada de temporada en condicions d’immediata disponibilitat. En aquest sentit, es considera estada de temporada tota ocupació de l’habitatge per a un període de temps continu igual o inferior a 31 dies.

Finalment, en paral·lel a l’aixecament de la moratòria i a l’aprovació de l’ordenança, la Regidoria d’Urbanisme també treballa en la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) que permetrà identificar, entre d’altres, el nombre total d’habitatges d’ús turístic que pot absorbir el municipi. Una xifra que en el moment de l’aprovació de la moratòria se situava als 1.464 pisos turístics.

Tota la informació i gestions sobre la nova ordenança, a només un clic!

Qualsevol persona que ho requereixi pot realitzar els diferents tràmits relacionats amb els HUT a la seu electrònica de l’Ajuntament. I per a més informació, podeu accedir al següent enllaç.