L’Ajuntament amplia la zona acordonada de la platja del Racó

12 mai 2023

L’objectiu d’aquesta mesura és promoure l’expansió de les actuals dunes i continuar vetllant pel sistema dunar propi de gran valor ecològic amb el que compta Begur.

Des de l’any 2020 l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha desenvolupat i desplegat al municipi un projecte de protecció del sistema dunar a la platja del Racó amb la introducció de l’espècie Stachys marítima, una planta de distribució molt reduïda, en perill d’extinció i que es troba protegida per llei (Decret 172/2008 de la Generalitat de Catalunya).

I ara, dona un pas més endavant ampliant la zona acordonada de la platja del Racó amb l’objectiu de promoure l’expansió de la duna, ja que aquests ambients són impactats per la presència d’humans i les espècies s’han d’adaptar a unes condicions extremes.

En aquests moments, amb el creixement i desenvolupament de l’espècie dunar Stachys marítima, l’èxit i els bons resultats del projecte permeten a Begur seguir avançant en la protecció de la vegetació i en la conservació d’un sistema dunar propi amb gran valor ecològic.