L’Ajuntament augmenta el pressupost municipal per al 2021 per a donar resposta a les noves necessitats i als efectes de la pandèmia de Covid-19

11 nov 2020

El consistori destinarà i incrementarà noves partides per atendre els col·lectius més vulnerables, al mateix temps que seguirà invertint en la millora i manteniment dels serveis i equipaments municipals.

El Ple de l’Ajuntament de Begur va aprovar dimarts 10 de novembre, en sessió extraordinària, el pressupost general de la corporació per a l’any 2021. Els comptes, que ascendeixen fins als 11.277.500€, van ser aprovats amb els vots a favor de Sempre-JxCAT, TxBE-TE i +BiE-UPMcat, els vots en contra de Junts-ERC i l’abstenció de PSC. Així, el pressupost municipal per al 2021 augmenta en 846.900€ respecte el curs actual amb l’objectiu, principalment, de pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Pere Feliu, regidor d’Hisenda, explica que “la pandèmia de la Covid-19 està suposant un revers econòmic molt important per a les famílies” i argumenta que “des de l’Ajuntament afrontem aquesta crisi social, sanitària i econòmica sense haver de sotmetre als nostres veïns i veïnes a més pressió fiscal, i amb la possibilitat de seguir garantint a la població nou serveis i línies d’ajut que els ajudin a minimitzar l’impacte d’aquesta pandèmia”.

L’Àrea de Serveis Socials creix i es reforça amb nous recursos

Per al 2021 l’Ajuntament de Begur aposta per consolidar l’Àrea de Serveis Socials com un dels principals referents municipals per als veïns i veïnes a l’hora de combatre els efectes de la pandèmia. Així, la Regidoria queda dotada amb una partida total de 70.000€ -el mateix import que durant l’etapa més dura de la Covid-19- per a seguir garantint que cap persona queda desatesa i per a continuar oferint a la població més vulnerable aquells recursos i eines necessàries.

A més, el curs vinent el consistori també augmentarà el personal municipal destinat a l’Àrea de Serveis Socials, oferint així un servei més eficient i ràpid.

L’Ajuntament augmenta la partida de subvencions i ajudes a la població

D’altra banda, el 2021 creixerà un 21,48% el capítol 4 de les despeses, fruit dels nous ajuts i subvencions que el consistori concedirà a la població i al teixit associatiu i productiu del municipi. Entre ells, una nova partida de 10.000€ per al Club de la Feina, un servei d’assessorament i orientació on les persones que busquen feina o volen millorar-la podran trobar suport tècnic i el recursos materials necessaris per tal d’encarar aquest procés.

Noves reduccions de taxes i nous ajuts destinats a les famílies amb menys recursos

Mentrestant, el pressupost municipal per al 2021 també inclou una reducció del 10% de l’IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) per als vehicles fins a 11,99 cavalls fiscals; així com l’impuls d’una subvenció del 10% en el pagament de l’IBI (Impost de Béns Immobles) per a les famílies més vulnerables.

Es duplica el pressupost destinat a inversions per al 2021

En el capítol d’inversions el consistori destinarà el curs vinent una partida d’1.240.000€ a realitzar diferents actuacions al municipi, doblant així la quantia invertida aquest 2020 (630.000€).

Així, entre les principals inversions per al 2021 hi ha la primera fase de millores en l’enllumenat públic (400.000€), consistent en la substitució de les actuals bombetes incandescents per tecnologia LED amb l’objectiu de millorar l’estalvi energètic i modernitzar el parc lumínic; l’execució dels serveis públics de la Font de Baix (350.000€), un dels projectes urbanístics més estratègics del mandat; i el desplegament de les franges perimetrals contra incendis a les urbanitzacions (200.000€), iniciat aquest mes de novembre.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, assegura que “a l’hora de dissenyar aquests pressupostos hem situat les persones, i sobretot els col·lectius més vulnerables, com a eix central d’acció. Tot i així, no renunciem a seguir invertint en la millora i el manteniment dels nostres equipaments i serveis i en l’impuls de nous projectes que ens ajudin a seguir creixent com a municipi i a garantir el benestar de tots els veïns i veïnes”.

Finalment, el pressupost general de la corporació per a l’any 2021 també incorpora tres grans novetats: la Regidoria de Participació Ciutadana es dota per primer cop amb una partida de 3.000€ per a potenciar el rol de la població en la presa de decisions; es farà una aportació de 20.000€ a l’Associació Festival Internacional de Cinema amb l’objectiu de reforçar la promoció del municipi; i es reduirà, fruit de les restriccions i mesures de seguretat establertes per a frenar el contagi de la Covid-19, la partida pressupostària destinada a la realització de festes.


Categories: Hisenda