L’Ajuntament combat la proliferació del mosquit tigre

13 mai 2020

El consistori realitzarà tractaments als embornals dels carrers per tal d’evitar l’eclosió de les larves.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Girona ha alertat als ajuntaments que aquest any pot haver-hi un augment significatiu de la presència del mosquit tigre, una espècie que s’ha establert al nostre país des de fa anys i causa moltes molèsties a la població. Les abundants pluges de l’inici de la primavera i les altes temperatures d’aquests dies han beneficiat que l’insecte hagi proliferat en el moment que el mosquit s’acostuma a reproduir.

Per aquest motiu, el consistori demana la col·laboració del conjunt de veïns i veïnes per combatre l’auge de l’insecte. Això només s’aconsegueix eliminant els llocs d’aigua on creixen, habitualment acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie, com per exemple, plats sota de testos, bidons, regadores, petites basses, etc.

En paral·lel, la Regidoria de Medi Ambient realitzarà al llarg dels pròxims dies tractaments preventius a la via pública per contribuir a la reducció de la presència d’aquest mosquit. En concret, es fumigaran els embornals dels carrers -principal focus de cria de les larves- amb un larvicida que no representa cap risc de salut per a la població.

Com és aquest insecte?

El mosquit tigre es reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes, i apareix normalment de dia i no pas de nit. Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Tant al web de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur com al web de la Generalitat de Catalunya hi podreu trobar un espai dedicat al mosquit tigre amb consells i informació sobre com evitar la seva proliferació.


Categories: Medi Ambient