L’Ajuntament comença a planificar el futur turístic per a després de la Covid-19

14 abr 2020

El consistori ha estat present en una conferència web del sector turístic gironí per a debatre sobre la situació actual de les empreses d’allotjament davant la crisi de la Covid-19.

El regidor de Turisme, Eugeni Pibernat, i membres de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Begur, van participar dijous 9 d’abril d’una conferència web impulsada per la Taula Gironina de Turisme.

La sessió, que tenia com a objectiu avaluar l’impacte que la Covid-19 tindrà a les perspectives d’allotjament turístic de les comarques gironines, anava dirigida als representants de les diferents tipologies d’allotjament turístic i va comptar amb l’assistència destacada de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón.

Eugeni Pibernat posa en valor la presència del consistori en aquesta conferència i assegura que “des de l’Ajuntament estem amatents a les necessitats i preocupacions del sector per les afectacions que la Covid-19 té i tindrà en la nostra oferta turística”. En aquesta línia, el regidor de Turisme explica que “el nostre objectiu és poder anticipar-nos i crear una estratègia comuna a tot el territori que ens permeti garantir la supervivència de les empreses i dels llocs de treball del sector, i generar un context favorable per a la represa de l’activitat turística després de la crisi”.

A la conferència web hi van intervenir Marina Figueras, gerent de la Federació d’Hosteleria de les Comarques Gironines; Ward Wijngaert, gerent de Càmpings Girona; Àngela Galceran, gerent de l’Associació Turística d’Apartaments; i Catiana Tur, representant d’agència de viatges. I en el marc de la taula es va generar un debat entorn la situació actual de les empreses d’allotjament del sector turístic davant la crisi de la Covid-19.

En aquest sentit, el sector va destacar, per exemple, la perillositat de l’increment de l’endeutament per part de les empreses si aquestes no reben ajudes per part de les administracions que vagin més enllà de moratòries. Així, el sector apel·la també als ajuntaments -entre ells, el de Begur- a condonar taxes per tal de facilitar liquidat a les empreses turístiques; i a prendre mesures excepcionals.

Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya, va destacar que amb la Covid-19 la línia de treball essencial ha de ser restablir la reputació turística a nivell internacional de Catalunya; i va avançar que el Govern està d’acord amb la condonació d’impostos i que des de la Generalitat s’adoptaran mesures econòmiques per ajudar a empreses del sector.


Categories: Turisme