L’Ajuntament de Begur aprova el pressupost municipal per al 2022

03 nov 2021

Els comptes ascendeixen fins als 10.857.500€ i inclouen una recuperació de les partides pressupostàries pre-pandèmia de les àrees de Cultura, Festes, Joventut i Consell Municipal d’Esclanyà amb l’objectiu de reactivar l’activitat lúdica i cultural a la vila.

El Ple de l’Ajuntament de Begur va aprovar dimarts 2 de novembre, en sessió extraordinària, el pressupost general de la corporació per a l’any 2022. Els comptes, que ascendeixen fins als 10.857.500€, van ser aprovats amb els vots a favor de Sempre-JxCAT, TxBE-TE i +BiE-UPMcat; els vots en contra d’ERC; i l’abstenció del PSC.

Pere Feliu, regidor d’Hisenda, explica que “l’atenció de les persones i la dinamització social, econòmica, turística i cultural de Begur seguirà sent la màxima prioritat d’aquest ajuntament fins a la fi de la pandèmia. Qualsevol partida pressupostària que requereixi ser modificada per a garantir aquest objectiu, l’adaptarem per a garantir que ningú quedi desatès”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, assegura que “aquesta atenció prioritària als col·lectius més vulnerables i a tot el teixit productiu, associatiu, comercial, turístic i cultural del poble, anirà acompanyada a més d’una destacada inversió en diferents actuacions arreu de la vila, que ens permetrà seguir fent una posta a punt dels nostres equipaments i encarar nous projectes que representaran un salt qualitat per a Begur i Esclanyà i per a tots els seus veïns i veïnes”.

Cultura, Festes, Joventut i Consell Municipal d’Esclanyà augmenten les seves partides

Per al 2022 l’Ajuntament de Begur aposta decididament per dinamitzar l’activitat lúdica i cultural a la vila després de la pandèmia de Covid-19. Amb la relaxació progressiva de les restriccions i amb la millora de la situació sanitària, el gruix de les activitats es reprendran de nou al llarg dels pròxims mesos; i per tot plegat el consistori recuperarà per a l’any vinent les partides pressupostàries pre-pandèmia de les àrees de Cultura (100.000€), Festes (60.000€), Joventut (40.000€) i Consell Municipal d’Esclanyà (45.000€).

A més, aquest augment també respon a la voluntat de desplegar nous projectes des de les regidories de Cultura i Joventut. I finalment, també cal destacar que la partida pressupostària destinada a la Fira d’Indians (135.000€) també s’ha adequat als nous canvis que s’introduiran en l’esdeveniment.

Aposta per a la preservació del medi natural  

Mentrestant, el pressupost municipal pel 2022 també inclou una nova partida de 95.000€ per al manteniment de les franges perimetrals amb l’objectiu de millorar i reforçar la prevenció davant dels incendis forestals.

Al mateix temps, la partida en despesa elèctrica es redueix en un 7,4% gràcies a l’habilitació de nova il·luminació led al municipi, i malgrat que el preu de l’electricitat puja arreu del país.

El foment de l’ocupació i l’atenció als col·lectius més vulnerables, prioritats per a l’equip de govern

D’altra banda, els comptes pel 2022 també reflecteixen partides destacades en matèria de serveis socials i de promoció de l’ocupació:

. Es crea una nova partida per a Càritas amb l’objectiu de reforçar l’acompanyament a la gent gran. Aquets nou servei està vinculat a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

. Es crea una nova partida de Càritas SIE primària-secundària per tal de potenciar l’atenció als alumnes de primària i secundària del municipi. Aquest nou servei també està vinculat a l’àrea de Serveis Socials del consistori.

. Es crea una partida del Consell Comarcal del Servei d’Ocupació de Catalunya per tal d’oferir assessorament a les persones en recerca activa de feina.

Noves inversions per al 2022

En el capítol d’inversions el consistori destinarà el curs vinent una partida de 551.200€ a realitzar diferents actuacions al municipi.

Així, entre les principals inversions per al 2022 hi ha els projectes d’urbanització de la Casa de Campo (50.000€), del Mas Prats (50.000€) i del carrer Isabel de Villena (20.000€), que ha de permetre dotar aquestes zones de nous serveis (clavegueram, voreres, enllumenat…); la modificació del Pla Parcial del sector S-18 (30.000€), a l’entrada de Begur, on l’Ajuntament hi té previst actuar en dos equipaments: el camp de futbol i l’aparcament; un nou altell de la nau industrial de la deixalleria (90.000€), que permetrà augmentar la capacitat d’emmagatzematge en una primera fase, i crear un vestidor i una zona de dutxes per a dones en un segona; nous vestidors per al camp de futbol municipal (76.200€); o l’adquisició d’un finca a la zona del Mas d’en Pinc (50.000€).

I també, fora ja del capítol d’inversions, cal destacar que es crea una partida d’honoraris per a la redacció del POUM (100.000€). L’objectiu és començar a treballar en la revisió del POUM existent amb l’objectiu que Begur es doti d’un nou planejament pròximament.

Finalment, el pressupost general de la corporació per a l’any 2022 també incorpora alguns aspectes destacats en la partida d’ingressos:

. La partida de l’IBI augmenta en 95.000€, un increment que es destinarà íntegrament al manteniment de les franges perimetrals contra incendis.

. S’actualitzen algunes taxes municipals per tal d’adaptar-les al context actual i a la reorientació d’alguns serveis; entre elles, l’impost per a la retirada de vehicles, la taxa per ocupació de la via pública de parades, barraques i terrasses, la taxa per ocupació de la via pública de la Fira d’Indians, el preu públic per a la venda gots indians o la Conselleria de Joventut.

. Es crea una partida per a les subvencions que la Generalitat de Catalunya atorgarà a l’Ajuntament per a fer front a les destrosses dels temporals Dana i Glòria (80.000€).

. S’incrementa la partida d’alienació d’inversions reals, fins als 500.000€.


Categories: Hisenda