L’Ajuntament de Begur i Càritas reforcen la cobertura a infants, joves i gent gran

07 feb 2022

El consistori i l’entitat han signat nous convenis de col·laboració per a la gestió del SIE de primària i secundària i per a la gestió del projecte de gent gran.

L’Ajuntament de Begur i Càritas Diocesana han formalitzat tres nous convenis amb l’objectiu de reforçar la col·laboració mútua existent entre ambdós ens per tal de garantir el benestar i una atenció de primer nivell als col·lectius d’infants, joves i gent gran del municipi.

Maite Selva, alcaldessa de Begur i responsable de l’Àrea de Serveis Socials, posa en valor “la importància i rellevància d’aquests acords per al conjunt dels nostres veïns i veïnes”, i assegura que aquesta col·laboració amb Càritas “ens permetrà seguir estant al costat dels col·lectius més vulnerables, abordar amb eficàcia problemàtiques com l’exclusió social, i garantir noves ajudes i nous recursos per a totes aquelles persones que més ho necessiten i que no tenen les mateixes possibilitats”.

SIE de primària i secundària

Entre els acords formalitzats per l’Ajuntament de Begur i Càritas Diocesana hi ha el conveni regulador de l’atorgament d’una subvenció per part del consistori per a la gestió del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de primària i de secundària al municipi per aquest any 2022; amb un import de 3.493,66€ i de 10.481€, respectivament.

El SIE -gestionat per Càritas amb el suport de l’Ajuntament- ofereix suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar vulnerable. Es tracta d’un recurs complementari a l’escola que treballa amb els infants els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per a facilitar el seu procés d’aprenentatge i de socialització.

Projecte de gent gran

Finalment, l’altre conveni signat entre l’Ajuntament de Begur i Càritas fa referència a la col·laboració entre ambdós ens per a la gestió del projecte de gent gran a Begur durant aquest 2022. En aquest sentit, el consistori atorgarà a l’entitat una subvenció per valor de 3.879€.

A través d’aquest projecte s’ofereix un servei d’acompanyament a persones grans del municipi que pateixen solitud i viuen soles al seu domicili o que volen una companyia externa, amb l’objectiu d’atendre les seves necessitats, prestar suport afectiu i alleugerir la seva situació d’aïllament.


Categories: Serveis Socials