L’Ajuntament de Begur i Protecció Civil reforcen la seva col·laboració

31 mai 2023

L’entitat ha rebut el reconeixement com a recurs municipal en serveis de risc previsible i emergències al municipi.

Aquesta setmana l’Ajuntament de Begur i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) han formalitzat l’actualització del seu conveni de col·laboració al municipi. La firma de l’acord ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, del president i cap d’Unitat de l’AVPC de Begur, Ramon Rovira, i del vicepresident, Toni Ramírez.

Amb aquesta signatura tant el consistori com l’entitat refermen el seu compromís per a continuar col·laborant plegats en les tasques de suport en temes de seguretat.

El nou conveni estableix i regula les intervencions de l’AVPC al municipi i inclou una gran novetat respecte l’acord original formalitzat l’any 2016: el reconeixement de l’AVPC com a recurs municipal en serveis de risc previsible i emergències al municipi.

A més, l’acord també indica quins seran els mitjans, recursos i infraestructures que l’Ajuntament destinarà a l’entitat per a garantir el correcte funcionament de l’associació i la seva activitat.

Cal recordar que l’activitat de l’AVPC a Begur se centra, principalment, en la realització de serveis preventius en actes de gran afluència de públic o de risc previsible i emergències al municipi i les seves platges amb personal qualificat i dotat de material sanitari i de suport als cossos d’emergències. També ofereix formació en Suport Vital Bàsic i ús del desfibril·lador, d’acord amb el Consell Català de Ressuscitació (CCR).

Per a més informació sobre l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur podeu consultar aquest enllaç.


Categories: Protecció Civil