L’Ajuntament de Begur reparteix un miler de lots de Nadal als jubilats

21 des 2018

L’Ajuntament de Begur ha repartit durant els darrers dies cap un miler de lots de Nadal als jubilats, pensionistes, majors de 65 anys i vidus i vídues empadronats al municipi. L’alcalde, Joan Loureiro, ha recordat que volen continuar amb aquesta tradició, que fa prop de 40 anys que dura, de felicitar els ciutadans de més edat del terme. “És una manera de donar-los les gràcies”, ha manifestat la regidora de Gent Gran i Serveis Socials, Encarna García.

El lot, que s’ha entregat des de l’Ajuntament o del Local Polivalent d’Esclanyà, està integrat per una ampolla de cava, una ampolla de vi negre, una capsa de neules, dues barres de torró, una capsa de bombons, un paquet de galetes, un pot de foie gras, fuet, formatge , olives, préssec en almívar i una bossa de caramels.

A més, el lot s’acompanya amb el calendari municipal del 2019. En aquesta edició, el calendari compta amb 13 imatges antigues del municipi que són d’entre finals del segle XIX i principis del XX.  Entre les imatges, apareixen vistes generals del nucli de Begur, com també del Mas d’en Pinc, Sa Riera, Aiguablava, Illa Roja, Sa Tuna i Esclanyà, com també de la vida quotidiana, com una ballada de sardanes a Esclanyà o la sortida de treballadors de la fàbrica Forgas.

La idea de l’Ajuntament begurenc de donar un record a la gent gran del municipi va començar l’any 1979, amb la democràcia. Al principi se’ls hi donava un obsequi. I, a partir dels anys 80 del segle passat, es va instaurar el format de lot amb productes nadalencs. A més, des de l’any 2009, el lot s’acompanya amb un calendari del nou any.