L’Ajuntament de Begur reparteix un miler de lots de Nadal als jubilats

21 des 2017 -h

L’Ajuntament de Begur ha iniciat avui, i durarà tota la setmana, el repartiment d’un miler de lots de Nadal als jubilats, pensionistes, majors de 65 anys i vidus i vídues empadronats al municipi. L’alcalde, Joan Loureiro, ha recordat que volen continuar amb aquesta tradició, que fa prop de 40 anys que dura, de felicitar els ciutadans de més edat del terme. “És una manera de donar-los les gràcies”, ha afirmat l’alcalde.

Per poder aconseguir el lot, els interessats de Begur han de presentar-se a la Casa de la Vila. L’entrega, que ha començat avui amb prop de 150 lots entregats, es perllongarà fins divendres. L’horari és de les 9 del matí a les 2 de la tarda. Als d’Esclanyà, l’entrega dels lots es farà aquest dissabte, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda.

El lot està integrat per una ampolla de cava, una ampolla de vi negre, una capsa de neules, dues barres de torró, una capsa de bombons, un paquet de galetes, un pot de foie gras i una bossa de caramels. A més, s’acompanya amb el calendari municipal del 2018. En aquesta edició, el calendari està dedicat a diferents racons del municipi amb escrits del poeta Joan Vinyoli, que va passar moltes temporades a Begur. “És un detall a aquesta gent que ho ha donat tot”, ha recordat Loureiro.

Tot va començar l’any 1979, amb la democràcia, quan l’Ajuntament begurenc va decidir tenir un record cap a la gent gran del municipi. Al principi se’ls hi donava un obsequi. I, a partir dels anys 80 del segle passat, es va instaurar el format de lot amb productes nadalencs. A més, des de l’any 2009, el lot s’acompanya amb un calendari del nou any amb imatges del municipi.