L’Ajuntament de Begur s’adhereix al Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de la comarca del Baix Empordà

02 mar 2023

El pla està adreçat a tota la ciutadania i no exclusivament a les persones LGTBI. A més, inclou diferents actuacions que es desplegaran a la comarca fins al 2024.

El Ple de l’Ajuntament de Begur ha aprovat l’adhesió del municipi al Pla comarcal per la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Baix Empordà, el principal instrument per erradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

El pla ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, a través del Servei d’Atenció Integral del Baix Empordà. Ha estat un procés on ha participat personal tècnic de les administracions de la comarca, les entitats Emporderats, Lo Relacional,  grups feministes i aliats de la comarca i ciutadania en general des del mes de desembre del 2019.

A la comarca del Baix Empordà és la primera vegada que s’impulsa un pla com aquest, que està adreçat a tota la ciutadania i no exclusivament a les persones LGTBI. Així, el pla inclou diferents actuacions que es desplegaran arreu de la comarca fins al 2024.

El Pla contempla diferents eixos d’intervenció, com compromís institucional adreçat a l’administració i d’altres adreçats a la ciutadania, com cultura, visibilitat i oci, vides lliure de LGBTIfòbies, coeducació, lleure i comunitat, dret a la salut, àmbit laboral, àmbit esportiu i diàleg intercultural i religiós.

El principal objectiu del pla és promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere de forma transversal en les polítiques públiques de la comarca per erradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

Recorda que pots recuperar els plens anteriors a través de l’eina de podcast del web de Ràdio Begur.


Categories: Dona