L’Ajuntament de Begur se suma al manifest d’ACM, AMI i AMC en defensa d’un nou model elèctric

07 oct 2021

El consistori donarà suport a les accions de protesta convocades pel proper 8 d’octubre, des de les deu del vespre fins a dos quarts d’onze per a denunciar l’augment continuat de les tarifes elèctriques.

L’Ajuntament de Begur se suma al manifest conjunt que han fet públic aquesta setmana les entitats municipalistes de Catalunya, Associació Catalana de Municipis (ACM), Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), davant l’augment continuat de les tarifes elèctriques.

El text denuncia, primer, la manca de control sobre el preu de l’electricitat “que posa de manifest la manca de sobirania energètica provocada per deixar només en mans del sector privat aquest servei estructural per la nostra societat”. Al mateix temps, recorda que qui més està patint aquesta situació son les persones i famílies més vulnerables.

D’altra banda, el manifest també constata que els municipis són l’administració més propera a la ciutadania i que no tenen les eines adequades per fer front ni a la situació de preeminència de les empreses elèctriques ni a les conseqüències socials que està provocant. Per tot plegat, s’emplaça a les administracions supramunicipals ha “impulsar mesures a curt termini que reverteixin aquesta situació i plantejar mesures estructurals que recuperin per al comú el control d’un bé bàsic com és el subministrament energètic”.

Finalment, l’escrit defensa que cal impulsar un nou model energètic propi “basat en les energies renovables, amb la concertació territorial, l’autoconsum i la participació de la ciutadania i les administracions públiques en la titularitat i la gestió d’aquest model”.


Categories: Ajuntament