L’Ajuntament desplega noves tasques de manteniment i millora dels espais públics durant el tercer trimestre del 2023

03 oct 2023

Si algun veí o veïna vol comunicar a l’Ajuntament la necessitat d’executar obres de millora en algun punt del municipi ho pot fer telemàticament a través d’aquest formulari de contacte o mitjançant l’aplicació “Begur al dia”.

L’Ajuntament de Begur segueix actuant diàriament a la via pública per garantir un manteniment òptim dels espais compartits, dur a terme treballs d’arranjament que resolguin els desperfectes existents, i executar noves obres i actuacions que ampliïn i millorin els serveis que es presten a la població.

En aquesta línia, durant el tercer trimestre del 2023 la Regidoria d’Obres i Manteniment -a través de la brigada d’obres, la brigada verda i de proveïdors externs- va executar noves tasques en diversos punts de Begur i Esclanyà. Així, entre les tasques d’arranjament, manteniment i obres dutes a terme els darrers tres mesos, destaquen:

. Neteja, buidatge i adequació de la Riera de Salt Ses Eugues al C/ Josep Maria de Sagarra, així com al C/ de la Font, per prevenir els futurs forts aiguats.

. Muntatge i desmuntatge d’escenaris i altres elements necessaris per a festes majors, com Sant Pere, Esclanyà, Festa Major de Sa Tuna, Festa Pels Valents, Fira dels Indians, Santa Reparada, així com activitats puntuals d’estiu, com Havaneres o audició de sardanes.

. Desmuntatge i muntatge del Parc de l’Arbreda per a la celebració de la XVIII Fira d’Indians, així com posterior neteja de tot l’espai.

. Manteniment de les zones d’aparcament de totes les platges del municipi, que durant l’estiu tenen molta afluència de públic.

. Poda, manteniment i reg, mitjançant aigua regenerada de la depuradora, de totes les zones verdes del municipi i de les plantes ornamentals, així com els camins peatonals, de Begur i Esclanyà, el Parc de l’Arbreda, Espai Mas d’en Pinc, zona de la Pump Track, Polígons d’Esclanyà, i d’altres.

. Neteja dels desperfectes causats per les fortes plujes de mitjans del mes de setembre arreu del municipi, com la Riera de Sa Riera, Camí de Ses Euges, Cala de Sa Tuna o Platja del Racó.

. Neteja d’embronals arreu del municipi, per preveure la temporada de fortes plujes habituals de la tardor.

. Neteja i manteniment regular de les zones verdes i patis dels centres educatius del municipi: Escola Doctor Arruga, Escola l’Olivar Vell i Llar d’Infants Ses Falugues.

. Manteniment i desembossament de les fonts municipals: Plaça de la Vila, C/ de la Concepció Pi Tató, i C/ Sant Ramon.

. Adequació d’algunes zones verdes i enjardinades del municipi per a les mesures contra la sequera i la preservació dels arbres plantats.

. Manteniment d’equipaments municipals com: Camp de Futbol, Pavelló Municipal, Cinema Casino, Cementiri, Casal de la Gent Gran, Edifici de les Escoles Velles Centre Cultural, així com manteniment i neteja de les seves zones enjardinades.

. Neteja i manteniment dels marges dels vials del municipi.

. Manteniment i desbrossament del Safareig d’Es Quinze.

. Arranjament de desperfectes que sorgeixen de manera regular al centre històric de Begur i el nucli antic d’Esclanyà, així com a totes les zones de platges del litoral begurenc.

. Instal·lació i arranjament de senyals de circulació i marques viàries, pilones… arreu de tot el vial del municipi.

Si algun veí o veïna vol comunicar a l’Ajuntament la necessitat d’executar obres de millora en algun punt del municipi ho pot fer telemàticament a través d’aquest formulari de contacte, indicant la direcció detallada de la zona i què cal millorar; o a través de l’aplicació “Begur al dia”.