L’Ajuntament desplegarà a Sa Riera un pla especial per a vetllar pel benestar de la tortuga careta i el seu niu durant la revetlla

23 jun 2023

Policia Local i Protecció Civil realitzaran un control de seguretat a l’entorn del niu, que estarà tancat, delimitat i amb l’accés restringit.

Per la revetlla de Sant Joan d’enguany l’Ajuntament de Begur afronta diferents reptes relacionats amb el medi natural: el primer, vinculat amb la sequera i el gran risc d’incendi forestal; i el segon, referent a la presència a Sa Riera d’una tortuga careta que ha niat a la platja al llarg dels darrers dies.

Per tot plegat, davant aquesta situació d’excepcionalitat, les Regidories de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana del consistori s’han coordinat per a desplegar un control exhaustiu de la revetlla a la platja de Sa Riera -on s’hi durà a terme la festa de Sant Joan– i impulsar un pla de seguretat per a garantir que l’esdeveniment es pot dur a terme amb la màxima normalitat possible i vetllar en tot moment pel benestar i la seguretat de tots els assistents, de l’entorn natural i de la zona on va niar la tortuga careta.

Quines mesures es duran a terme?

Per evitar qualsevol afectació del niu de la tortuga careta l’Ajuntament ha col·locat al seu voltant una tanca de dos metres d’alçada que rodeja el niu i s’ha habilitat una malla protectora per evitar l’accés de curiosos i de possibles depredadors.

A més, per la revetlla de Sant Joan s’habilitarà un segon tancat molt més ampli per assegurar una total protecció dels ous davant els perills que poden suposar els petards i l’afluència de persones a la platja. Tot plegat, es complementarà amb un desplegament de seguretat a càrrec d’agents de la Policia Local i de Protecció Civil.

Per tot plegat, l’Ajuntament informa que estarà totalment prohibit apropar-se al niu i saltar-se el perímetre de seguretat; i es recomana no fer ús de la pirotècnia sorollosa al voltant del niu. Finalment, des del consistori s’alerta que queda totalment prohibit dirigir els coets i petards cap a la zona tancada del niu.