L’Ajuntament dona suport al Dia Universal de la Infància

20 nov 2020

La Regidoria d’Educació, les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell i la Llar d’Infants Ses Falugues treballen conjuntament en l’edició d’un llibret sobre els drets de l’infant.

L’Ajuntament de Begur, amb la voluntat de refermar la seva aposta prioritària per la sensibilització, promoció i defensa dels drets dels infants, es torna a sumar enguany a la commemoració del Dia Universal de la Infància, una diada dedicada a difondre i sensibilitzar sobre els drets de la infància.

La realitat que estem vivint en els darrers mesos a nivell mundial a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, evidencia la necessitat de no oblidar l’esperit d’aquesta declaració de compromís per garantir els drets de la infància a nivell mundial; i l’obligació de les institucions i de la població de garantir i respectar tots i cadascun d’aquests drets, posant la mirada en la protecció i el benestar de l’infant.

El coronavirus i les restriccions i mesures de seguretat establertes per a evitar-ne el seu contagi i propagació fan inviable enguany l’organització de cap acte commemoratiu al municipi. Amb tot, la Regidoria d’Educació, les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell i la Llar d’Infants Ses Falugues ja estan treballant conjuntament en l’edició d’un llibret sobre els drets de l’infant que es repartirà durant el 2021, de forma gratuïta, als centres educatius i entre les famílies que registrin el seu fill/a nounat a l’Ajuntament.

A més, des del consistori també es fa una crida als veïns i veïnes a seguir vetllant pels drets de la infància recollits en la Convenció sobre els Drets de l’Infant adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. I és que tot i els anys que han passat des del seu impuls, el text -que podeu consultar íntegrament en aquest enllaç– continua vigent i el seu propòsit es manté igual de necessari i d’actualitat.


Categories: Ensenyament