L’Ajuntament enllesteix una neteja intensiva de les àrees d’emergència

25 ago 2023

Es recorda que els residus es recullen amb el sistema porta a porta, i que el mal ús d’aquests espais de contenidors pot comportar sancions per incompliment de l’ordenança.

L’Ajuntament de Begur ha enllestit una neteja i desinfecció intensives de les àrees d’emergència del municipi. S’ha elaborat en dues fases: en primer lloc s’han buidat els contenidors i s’han desinfectat amb aigua calenta regenerada i productes de neteja. A continuació s’ha escombrat el terra de les àrees, i s’ha procedit a desinfectar amb aigua regenerada i productes de neteja.

Atès la gran afluència de visitants que rep el municipi durant el mes d’agost, hi ha un augment del mal ús de les àrees d’emergència, enlloc del porta a porta. Això comporta que es desbordin amb facilitat i s’entorpeix la seva gestió i nivells de neteja. El consistori recorda que l’ús indegut d’aquestes àrees és una infracció de l’ordenança i que comporta sancions. De fet, aquest estiu s’ha endurit el control d’aquests espais.

El regidor de Medi Ambient, Jordi González, ha volgut aclarir la gestió d’aquestes àrees: “La recollida de residus de les àrees d’emergència es realitza de forma contínua diàriament, seguint un calendari establert per a cada fracció. Els envasos, vidre i orgànica es recullen quatre cops per setmana, el paper es recull tres cops a la setmana i la resta de forma diària (en temporada alta)”.

El consistori també vol recordar que per la temporada següent s’estan estudiant noves mesures per tal de millorar el servei, com ara l’increment de flotes i personal, l’aplicació d’una taxa justa, la implementació de noves tecnologies i/o mesures coercitives per garantir el compliment de l’ordenança.