L’Ajuntament estableix un paquet de mesures per a pal·liar els efectes econòmics del coronavirus

23 mar 2020

Les diferents accions estan encaminades a mantenir el dinamisme i l’activitat del teixit productiu i a evitar la pèrdua de llocs de treball.

Després que a finals de la setmana passada l’equip de govern anunciés que estava estudiant detingudament l’impacte econòmic directe que l’estat d’alarma pel coronavirus, decretat pel govern de l’Estat espanyol, generarà al teixit comercial i turístic local, l’Ajuntament ja ha dissenyat un paquet de mesures destinades als comerços, empreses i veïns i veïnes de Begur i d’Esclanyà.

Aquestes accions, impulsades per les regidories d’Hisenda i de Promoció Econòmica, tenen com a objectiu mantenir el dinamisme i l’activitat del teixit productiu i a evitar la pèrdua de llocs de treball.

Així, entre les mesures que es volen aprovar hi ha:

. Dotar de liquiditat a les empreses proveïdores de l’Ajuntament. El consistori passarà a pagar les factures a 10 dies de l’aprovació de les mateixes.

. Endarrerir el calendari de pagaments dels tributs municipals.

. Fraccionament dels tributs municipals sense el cobrament d’interessos en els impostos municipals i recurrents. La data màxima de pagament serà el 31 de desembre de 2020.

. Les taxes per escombraries industrials, ocupacions de vies públiques i mercats es reduiran proporcionalment pel temps que els negocis hagin estat obligats a tancar.

. Els serveis municipals que no s’han pogut executar per l’estat d’alarma i que han estat pagats, es descomptaran al proper rebut: llar d’infants, esplai, activitats esportives, cursos…

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, assegura que “ara més que mai l’administració hem d’estar al costat del teixit productiu, comercial i turístic del municipi i de totes les famílies, especialment les més vulnerables, per a garantir entre tots una sortida de la crisi sanitària i de l’estat d’alarma el més forts, cohesionats i estables possible”.

En la mateixa línia, Pere Feliu, regidor d’Hisenda, defensa que les diferents mesures “han estat valorades amb especial cura per tal que representin un baló d’oxigen i una veritable ajuda per a les arques municipals i l’economia dels nostres comerços i veïns i veïnes”.