L’Ajuntament habilita noves tanques de fusta a la zona que porta de Sa Tuna a s’Eixugador

03 ago 2021

L’objectiu d’aquesta actuació és reforçar la seguretat de totes aquelles persones que accedeixin a la cala.

L’Ajuntament de Begur ha dut a terme al llarg dels darrers dies nous treballs d’arranjament a la cala de s’Eixugador, al sector de Sa Tuna, on s’hi ha habilitat una nova tanca de fusta que permet reforçar la seguretat de les persones usuàries i visitants que es vulguin desplaçar fins aquest emplaçament.

Els treballs, amb una inversió de 5.766€, han consistit en la disposició d’una estructura de fusta de 56 metres lineals, per 1,10 metres d’alçada, en el tram que porta des de Sa Tuna fins a la cala de s’Eixugador.

A aquesta actuació, a més, cal sumar-li la duta a terme fa diverses setmanes als talussos de la cala que arriben a la platja i en l’últim tram del camí d’accés i que van comportar el sanejament manual de la superfície dels talussos, l’estesa de material per condicionar el camí, l’habilitació de xarxes metàl·liques de triple torsió i xarxes d’anells d’acer inoxidable.

Cala s’Eixugador

La cala de s’Eixugador és un indret amb l’orografia molt accidentada, amb uns penya-segats de molta alçada i pendents molt elevats, amb diversos tipus de litologies i diferents graus d’alteració que presenten problemes d’estabilitat de diferents magnituds, amb constants despreniments de materials inestables amb una freqüència elevada, amb acumulació de materials a la part baixa del mateix talús i a la mateixa platja.

És per tot plegat que el consistori ha decidit actuar a la zona i executar diferents tasques d’arranjament que reforcin i garanteixin l’estabilitat d’aquest espai; coincidint especialment amb la nova temporada d’estiu, època durant la qual aquesta cala experimenta més flux de visitants.


Categories: PlatgesUrbanisme