L’Ajuntament intensifica la campanya informativa a les platges de Begur

20 jul 2020

L’objectiu és informar a tots els veïns i veïnes i visitants sobre la normativa de les platges i la seva ocupació, així com les mesures higièniques que cal tenir en compte.

Coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu a les platges de Begur i Esclanyà, l’Ajuntament ha desplegat una intensa campanya informativa amb l’objectiu d’acostar a la població i visitants totes les novetats i la regulació específica de les platges locals en el marc de la pandèmia de la Covid-19.

La campanya, que porta per nom “A Begur cuidem de tu”, aglutina diferents accions comunicatives que van des de la instal·lació de plafons i banderoles en diferents punts del municipi, el repartiment d’un flyer informatiu, l’habilitació d’agents cívics i membres de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament que recorren el centre de la vila i les platges, o l’actualització del web www.visitbegur.cat amb tota la informació sobre les platges.

A través d’aquests diferents canals l’Ajuntament pretén arribar al màxim de població possible. Així, tant els agents cívics i membres de l’Àrea de Turisme com el material comunicatiu distribuït arreu de Begur i Esclanyà faciliten informació sobre l’estat, normativa i ocupació de les platges, sobre les mesures de seguretat i d’higiene que cal seguir per a evitar la propagació i el contagi del coronavirus, i sobre les restriccions d’accés.

En aquest sentit, es recorda que des del passat 1 de juliol l’Ajuntament de Begur ha començat a realitzar un control de l’aforament i l’accés a totes les platges del litoral del municipi amb l’objectiu de garantir el compliment de les mesures de seguretat i d’higiene establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal d’evitar el contagi i la propagació de la Covid-19 en el marc de la nova fase de represa.

El consistori aposta per no restringir l’accés a la majoria de les seves platges i cales aquest estiu i apel·la a l’autoresponsabilitat dels veïns i veïnes i visitants. Les dues úniques platges que tenen aquest estiu un règim diferent són Sa Tuna i Aiguablava, que sí que es tanquen quan s’omplen i compten amb mesures físiques de separació entre usuaris. Les dues cales, malgrat ser especialment populars, representen una petita part del total i, sense elles, els banyistes encara disposen de més del 90% del litoral municipal.

Tota la informació sobre l’estat i l’aforament de les platges es pot consultar de forma actualitzada al web www.visitbegur.cat.


Categories: Platges