L’Ajuntament ja ha presentat les sol·licituds per a millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat de les escoles Olivar Vell i Doctor Arruga

09 jun 2022

El consistori ha presentat dos projectes a la convocatòria de subvencions del PIREP, el Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos.

L’Ajuntament de Begur -a través de la Regidoria de Noves Tecnologies, amb el regidor Manel Vallès al capdavant- ja ha entregat totes les sol·licituds pertinents per a presentar-se per primer cop a la convocatòria del Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos (PIREP), uns fons que ofereixen subvencions entre el 85% i el 100% per a la rehabilitació sostenible d’edificis de titularitat i ús públics.

Amb aquests ajuts d’àmbit estatal la Regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament pretén executar reformes en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica a l’Escola Olivar Vell i a l’Escola Doctor Arruga. Una línia de treball, que ja s’ha seguit també amb la presentació de sol·licituds per a la convocatòria d’ajuts “DUS 5000” dels fons europeus Next Generation per a desplegar al municipi actuacions encaminades a promocionar les energies renovables, incentivar l’ús de vehicles elèctrics i la creació de vies peatonals sostenibles.

Els projectes per al PIREP podien presentar-se a través de dues línies: una primera línia, per a executar actuacions fins a finals del 2024; i una segona línia, per a desplegar accions fins a finals del 2026. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha presentat la sol·licitud per a la línia 1 per a poder desplegar a l’Escola Olivar Vell les actuacions necessàries en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat; i la sol·licitud per a la segona línia del PIREP, per a desplegar aquestes mateixes actuacions a l’Escola Doctor Arruga.

Així, en aquests moments el consistori resta a l’espera del veredicte del tribunal, que serà l’encarregat de puntuar i seleccionar aquells projectes mereixedors de la subvenció del PIREP. En el cas de l’Escola Olivar Vell la subvenció seria de prop d’un 100% de l’obra, valorada en 1.200.000€; mentre que en el cas de l’Escola Doctor Arruga la subvenció també seria per a cobrir el cost de prop del 100% de l’obra, valorada en 1.800.000€.

A més, pel que fa a l’Escola Doctor Arruga també cal destacar que més enllà de les actuacions en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat previstes, l’Ajuntament també hi té previst habilitar un ascensor (en el cas particular de l’ascensor, la subvenció màxima seria d’un 85% de l’obra).


Categories: Noves Tecnologies