L’Ajuntament modificarà la normativa d’edificació per adaptar-la al Pla Director de sòls no sostenibles del litoral gironí

14 jul 2021

El consistori obre fins el 31 de juliol una consulta pública prèvia a la modificació de l’ordenança perquè els veïns i veïnes afectats puguin fer arribar les seves opinions.

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Begur ha proposat modificar l’ordenança municipal reguladora de l’edificació -vigent des del passat 2019, quan va ser aprovada pel Ple municipal- amb l’objectiu d’adaptar-la a les determinacions que resulten de la normativa d’integració paisatgística del Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí (PDURSNSLG); que indica que els municipis inclosos en el seu àmbit -entre ells, Begur- han d’adaptar el seu planejament urbanístic general propi a les normes d’aquest nou Pla Director que va rebre llum verda a finals del passat mes de gener de 2021.

El consistori també aprofitarà aquesta adaptació de l’ordenança per a revisar la normativa sobre l’execució d’obres durant el període estival al municipi que hi ha vigent des de l’any 2010. Maite Selva, alcaldessa de Begur, argumenta que “les condicions del municipi des del 2010 han canviat molt a dia d’avui i cal actualitzar el contingut de la normativa al context actual”.

Maite Selva, a més, afegeix que “aquest passat hivern vam mantenir reunions amb els sectors afectats. I malgrat no arribar a un acord, com era la nostra voluntat, no podem obviar que tenim una problemàtica i que l’hem d’afrontar. Cal trobar el màxim equilibri possible perquè tots els sectors surtin el més beneficiats possibles, però tenint present que hem d’aprendre a conviure i que som un municipi tant turístic com de serveis”.

Amb tot, abans de l’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança municipal reguladora de l’edificació, l’Ajuntament vol obrir a tota la ciutadania -en especial, a les persones i col·lectius afectats- una consulta pública prèvia per a conèixer la seva opinió. En aquest sentit, l’Ajuntament convida els veïns i veïnes a fer arribar a l’Ajuntament les seves valoracions abans del 31 de juliol per a conèixer els antecedents, els problemes que es volen solucionar amb aquesta iniciativa, la necessitat i oportunitat de la seva aprovació, els objectius de la norma, o les possibles solucions alternatives regulatòries o no regulatòries.


Categories: Urbanisme