L’Ajuntament presenta el “Passaport Edunauta” 2022-2023 als alumnes de cicle mitjà

21 oct 2022

La iniciativa, liderada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament, compta per segon curs amb la participació de les escoles, entitats locals i de tots els agents educatius del municipi.

Els alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà ja compten amb el “Passaport Edunauta” 2022-2023, un document on els infants podran registrar al llarg d’aquest curs tot el que aprenguin explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn.

Al llarg dels darrers dies la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament ha presentat el “Passaport Edunauta” d’enguany als alumnes de cicle mitjà, per tal que en coneguin tots els detalls.

Cal recordar que aquest projecte -iniciat al municipi l’any 2021- forma part del Pla Estratègic d’Educació 360, està liderat per l’Àrea d’Educació del consistori i compta amb la participació activa tant de les escoles, com de les entitats locals i tots els agents educatius de la vila.

Què és el “Passaport Edunauta”?

El funcionament del “Passaport Edunauta”, i el seu format, és similar al que trobem en un passaport oficial que et permet viatjar pel món i aconseguir els segells d’entrada a cada país. En el cas del “Passaport Edunauta”, però, dona accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions d’aprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport.

Per tant, el Passaport “Edunauta” és un document físic, personal i intransferible, a mode de diari d’aprenentatge d’aquest viatge interplanetari, que ajudarà l’infant a recordar el seu viatge, el que ha après i l’experiència que suposa aprendre.

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus d’activitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris…), reflexionar sobre el seu propi procés d’aprenentatge (què ha après i quins superpoders ha posat en acció) i atresorar els segells aconseguits.

Tota la informació sobre el projecte es pot consultar en aquest enllaç.


Categories: Ensenyament