L’Ajuntament renovarà tot l’enllumenat exterior per a reduir les emissions de CO2 i millorar l’eficiència energètica

05 feb 2021

Un cop finalitzi el projecte es preveu un estalvi energètic mínim del 61%.

Des del passat mes de novembre del 2020 l’Ajuntament està desplegant el projecte de renovació de l’enllumenat exterior de Begur, un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de transició energètica. L’objectiu d’aquests treballs és substituir totes les lluminàries existents amb la finalitat d’actualitzar i modernitzar tot el sistema d’enllumenat municipal, incrementar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d’emissions de CO2.

Jordi Carreras, regidor d’Obres i Manteniment, assegura que “volem fer de Begur un municipi exemplar en la lluita contra l’emergència climàtica i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i més eficients per als nostres veïns i veïnes”.

El projecte està sent executat per Electricitat Boquet, SL -empresa guanyadora del concurs de licitació endegat durant l’anterior mandat- i és previst que s’allargui fins als volts de Setmana Santa. En total se substituiran 3.316 punts de llum; i un cop clogui el projecte es preveu un estalvi energètic mínim del 61% respecte el consum actual.

Fins al moment ja s’han substituït les lluminàries de la urbanització La Borna, la carretera de circumval·lació entre la cruïlla de Sa Riera fins al pàrquing del Sot d’en Ferrer, i dels carrers del centre de Begur com ara Campuig, Santa Teresa, Sant Josep i Sant Pere.


Categories: Urbanisme