L’Ajuntament restringeix temporalment amb pilones el pas de vehicles al camí d’accés al cim del Puig Rodó

11 jul 2021

L’objectiu d’aquesta mesura és reduir provisionalment l’afluència i l’estacionament massiu d’autocaravanes i vehicles a la zona per a preservar l’entorn natural d’aquest espai i erradicar els actes d’incivisme.

L’Ajuntament de Begur ha habilitat a la carretera d’accés al cim del Puig Rodó un total de quatre pilones que restringeixen temporalment el pas d’autocaravanes i vehicles en aquest espai. Es tracta d’una mesura de caràcter preventiu i provisional impulsada pel consistori amb l’objectiu de reduir l’afluència massiva d’aquests vehicles a la zona i prevenir i erradicar els actes d’incivisme que s’han detectat al llarg dels darrers temps en aquest espai natural del municipi.

Cal recordar que en aquesta zona no està permès ni pernoctar ni organitzar concentracions de caràcter lúdic. En aquest sentit, l’Ajuntament, la Policia Local i diferents veïns i veïnes havien reportat darrerament la presència al cim del Puig Rodó de nombroses autocaravanes estacionades irregularment i una afluència constant de vehicles, especialment a les nits. A més, també s’havien alertat abocaments improcedents de deixalles que comportaven un elevat risc d’incendi.

En aquesta línia, l’any 2020 l’Ajuntament ja va pintar línies grogues indicant que l’estacionament perllongat a la zona no està permès, i es varen instal·lar tanques de protecció per a evitar el pas.

Amb tot, des del consistori es recorda que l’accés al Puig Rodó es pot fer a peu fàcilment, ja que les pilones només es troben situades a uns 300 metres de distància aproximadament del cim de l’esplanada.