L’Ajuntament s’uneix a Progat Begur-Esclanyà per esterilitzar els gats domèstics

24 oct 2023

Campanya Gats 2023

Per a adherir-s’hi, cal preinscriure el gat o gats el dia 8 de novembre de 16 a 19 h a l’Espai Mas d’En Pinc.

LAssociació Progat Begur-Esclanyà, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de lAjuntament de Begur, impulsa una nova campanya desterilització de gats domèstics amb lobjectiu devitar la proliferació daquests animals i poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental.

Per incentivar lesterilització daquests animals, el consistori i lentitat finançaran conjuntament la major part del cost daquesta intervenció quirúrgica per tal que tots els propietaris de les mascotes felines empadronats a Begur puguin esterilitzar els seus gats per un preu de 40 €.

A més, per a poder beneficiar-se daquest preu especial per esterilització el dia de la intervenció shaurà dimplantar un xip al gat amb un preu reduït de 39,20 €, que shaurà de fer efectiu a la clínica veterinària. El xip permet registrar el gat, tal com marca la llei, i també la seva identificació en cas de pèrdua.

Com puc prendre part de la campanya?

Per a participar de la campanya desterilització de gats domèstics les persones interessades han de realitzar una preinscripció el 8 de novembre (de 16 a 19 h) a lEspai Mas den Pinc.

En el moment de realitzar la preinscripció caldrà presentar obligatòriament el DNI, per acreditar que sestà empadronat al municipi, i fer el pagament dels 40 € en efectiu (no s’admeten targetes de crèdit). A partir daquí, cada propietari haurà de contactar amb la clínica veterinària que participa en aquesta campanya per acordar el dia i lhora de la intervenció.

Ajudans a garantir el benestar de les mascotes felines

Labandonament de gats i cadells fa que augmenti la feina de control de les colònies danimals als voluntaris de Progat Begur-Esclanyà. El control de la natalitat, per tant, és bàsic per tal de disminuir labandonament i millorar la salut de lanimal.

LAjuntament de Begur, a més, recorda a tots els veïns i veïnes que la Llei de Protecció dels animals prohibeix lenverinament i maltractament danimals, sent considerat una falta greu que pot ser sancionada civilment i penal en cas de descobrir linfractor.


Categories: Medi Ambient