L’app “Begur al dia” s’actualitza amb nous continguts i serveis. Ja la tens descarregada?

09 mar 2023

L’aplicació ha incorporat recentment un espai amb tota la informació sobre el servei de recollida i gestió de residus al municipi.

Després de la seva posada en marxa a finals del 2022, la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament segueix treballant periòdicament per a nodrir l’app “Begur al dia” de nous continguts, millores i serveis amb l’objectiu de garantir que aquesta aplicació s’adapta i dona resposta a les necessitats i interessos de tots els veïns i veïnes.

En aquesta línia el consistori -a través de WeTown, l’empresa catalana que ha creat i gestiona aquest aplicatiu per a dispositius mòbils- ha incorporat recentment a l’aplicació una nova funcionalitat. Es tracta d’un espai dedicat al servei de recollida i gestió de residus al municipi.

En aquest apartat, que porta per títol “Recollida selectiva”, tots els usuaris i usuàries que tinguin descarregada l’app “Begur al dia” poden consultar informació sobre les fraccions de residus que pertoquen recollir cada dia (pròximament, a través de l’app s’avisarà automàticament de la fracció de residus que toca cada dia); accedir als enllaços pertinents de l’àrea de Medi Ambient del municipi; consultar les normes i tots els detalls del servei de recollida i gestió de residus a Begur i Esclanyà; o descarregar-se l’aplicació “Civiwaste”, l’app impulsada per l’Ajuntament per a mantenir contacte directe amb l’Àrea de Medi Ambient i oferir tota la informació sobre el servei de residus.

Com em puc descarregar l’aplicació?

La nova App de l’Ajuntament de Begur està disponible tant per sistemes Android com Apple. Per fer-ne ús només cal seguir quatre senzills passos: accedir al Google Play d’Android o l’App Store d´Apple, buscar al cercador “Begur al dia”, descarregar-se gratuïtament l’app, i registrar-se a través d’un senzill procés de validació. En paral·lel, l’aplicació disposa periòdicament de noves actualitzacions amb millores del servei i que també es poden descarregar de forma gratuïta.

Què hi trobaré a l’app?

L’Ajuntament disposa d’una app que inclou de manera molt completa tota aquella informació d’interès per als veïns i veïnes i visitants relacionada amb les festes i activitats locals, avisos d’incidències, recursos municipals, directoris de les entitats, adreces d’interès, transports, les celebracions i esdeveniments més importants de la vila, o enllaços directes al web www.begur.cat, la seu electrònica o el portal de turisme.

A més, es poden consultar totes les notícies i l’actualitat municipal en temps real; i també és previst que en un futur s’hi habiliti un espai per a realitzar consultes ciutadanes.

Un canal ràpid i directe per a comunicar incidències i per a la participació ciutadana

“Begur al dia” també és un canal directe perquè qualsevol veí i veïna pugui comunicar a l’Ajuntament una incidència o fer suggeriments, a través de fotografies i geolocalització. Aquestes incidències i/o suggeriments s’envien directament al departament municipal corresponent per tal de ser solucionat.