L’arbre de la Clàudia, un exercici de consciència

24 feb 2023

L’Ajuntament felicita a aquesta jove begurenca i a la seva família per aquesta iniciativa i per la seva implicació, divulgació i tasca ingent i de primer nivell en la preservació de la natura.

Aquest divendres 24 de febrer s’ha plantat un arbre molt especial a Begur. Es tracta de l’arbre que l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha adquirit gràcies a la donació particular feta per la Clàudia Jardí Portavella, una jove begurenca de 10 anys.

La Clàudia, que estudia a l’Escola Olivar Vell d’Esclanyà, ha viscut a casa i al centre una educació mediambiental i una formació en el valor del respecte a la natura; i fa un temps, quan tenia sis anys, va fer un canvi molt important quan va descobrir a l’escola la figura de l’activista mediambiental Gretta Thunberg i el fort compromís que aquesta té amb la crisi del planeta. Va ser aleshores quan la Clàudia va decidir que ella també volia contribuir a “salvar el món”.

A partir d’aquell moment aquesta jove begurenca va començar a pensar en maneres d’ajudar en aquest objectiu tan lloable: des d’escriure missatges per a encoratjar i conscienciar a la gent, fins a preparar productes (braçalets, dibuixos, pedres pintades…) que, posteriorment, venia als passants al preu de la voluntat. En tot moment, la Clàudia ha comptat amb el suport i la col·laboració dels seus familiars i amics.

Així, tres anys després de començar tot aquest treball -i un cop va aconseguir recaptar prou fons- la Clàudia va decidir que faria una donació a l’Àrea de Medi Ambient. Aquest gest va ser rebut amb els braços oberts per part de l’Ajuntament, que -compartint plenament els seus valors- va decidir contribuir a la iniciativa i va proposar a aquesta jove begurenca materialitzar la seva feina en la plantada d’un arbre al municipi.

A la Clàudia i a la seva família els va semblar una molt bona proposta; i ara, aquest mes de febrer, s’ha fet realitat. En concret, l’arbre que s’ha plantat és de l’espècie “Freixe” (Fraxinus), un arbre que ha patit un retrocés en els darrers anys a casa nostra i que s’ha plantat al camí de l’aigua, on tindrà les millors possibilitats de prosperar amb èxit en un ambient fresc i humit.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, felicita a la Clàudia i a la seva família per aquesta iniciativa i destaca que “la Clàudia és un exemple no només per a tota la seva generació, sinó per a tots i totes nosaltres. És molt esperançador i il·lusionant veure com gent tan jove ja s’implica i preocupa per a qüestions com aquesta que són d’una enorme transcendència per al present i el futur del planeta. Amb aquest senzill gest volem immortalitzar per sempre al poble una feina i una vocació, com la de la Clàudia, que ha de servir per a transformar el món, remoure consciencies, i fer possible un canvi de rumb. Moltes gràcies, Clàudia!”.

En aquesta iniciativa impulsada per la Clàudia Jardí Portavella -que ja té planejats nous projectes- hi ha participat diferents donants-compradors, l’Àrea de Medi Ambient, l’Ajuntament de Begur, el servei de jardinera municipal i els serveis de Jardineria Casabó.


Categories: Medi Ambient