L’Àrea de Medi Ambient posa en marxa una campanya de conscienciació per fomentar un bon ús de les papereres

09 oct 2023

S’ha instal·lat una cartelleria advertint del règim sancionador vinculat a l’abocament de residus en llocs indeguts

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha posat en marxa una campanya de conscienciació i advertiment del règim sancionador vinculat a la recollida de residus de Begur. Consisteix en la instal·lació d’una cartelleria en una quinzena de papereres del municipi advertint de les possibles multes derivades de l’abocament de residus de la llar en aquests espais.

Amb aquesta acció, el consistori vol posar fre al mal ús que es fa d’algunes de les papereres instal·lades a l’espai públic, ja que sovint són utilitzades per una part de la ciutadania per abocar-hi els residus de la llar per tal d’evitar les restriccions del sistema establert de recollida selectiva Porta a Porta. 

Tal com estableix l’ordenança municipal, tirar o abandonar residus a la via pública, al medi natural, o en llocs diferents dels especificats per l’Ajuntament, com són les papereres, és una acció sancionable amb multes de 120 a 1.500 euros. En cas que la campanya no derivi en la reducció del mal ús de les papereres, l’executiu municipal no descarta altres mesures, com la retirada d’aquelles papereres que periòdicament acumulen més residus de la llar. 

Un sistema amb bons resultats

Begur disposa d’un servei ordinari de recollida de residus Porta a Porta que any rere any registra bons resultats: segons l’Agència de Residus de Catalunya, els nivells de recollida selectiva al municipi van superar el 70%. Aquest èxit correspon a la col·laboració ciutadana amb l’Ajuntament, utilitzant correctament el sistema de recollida de residus i separant-los correctament. Per a ocasions extraordinàries, la ciutadania begurenca també compta amb les àrees d’emergència, disponibles amb identificació amb targeta. 


Categories: Medi Ambient