L’Àrea de Promoció Econòmica aposta per dinamitzar l’economia a Begur i donar suport a la població en temps de pandèmia

08 oct 2020

L’Ajuntament de Begur i el Consell Comarcal del Baix Empordà han signat un conveni de col·laboració que permetrà millorar i ampliar els serveis i l’acompanyament en la recerca activa de feina que es duu a terme des de la Borsa de Treball Municipal.

L’Ajuntament de Begur -a través de la Regidoria de Promoció Econòmica- i el Consell Comarcal del Baix Empordà han formalitzat aquesta tardor un nou conveni de col·laboració entre ambdós ens enfocat a seguir pal·liant conjuntament els efectes de la pandèmia de la Covid-19 en el mercat de treball i en l’economia local, i a donar una resposta efectiva a les noves necessitats i demandes de la població nascudes durant aquesta crisi.

L’acord -que complementa les ajudes que ja s’ofereixen des de l’àrea de Serveis Socials- preveu ampliar a partir del mes de novembre els recursos que actualment es presten als veïns i veïnes de Begur i Esclanyà des de la Borsa de Treball Municipal, una eina pública creada l’any 2009 i que ofereix a les persones empadronades al municipi i inscrites en aquesta borsa un servei gratuït d’assessorament, formació i orientació laboral per a cobrir places de feina vacants en empreses locals.

Així, a través d’aquest conveni de col·laboració, s’estudiarà la possibilitat d’oferir una orientació laboral individualitzada i guiada per tal d’obtenir una fotografia real dels perfils de demandants d’ocupació del municipi i dels perfils reals que busquen feina o bé volen canviar-la, i poder definir les accions futures (tallers, formacions…) que permetin complementar els perfils actuals de la borsa de treball.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, posa en valor l’impuls d’aquesta iniciativa conjunta amb el Consell Comarcal i explica que “la pandèmia ha obligat a moltes empreses locals a obrir el seu establiment més tard i a tancar abans del que és habitual, provocant així que diferents famílies hagin treballat molt menys del que tenien previst. També hem de tenir en compte que aquest 2020 les empreses han contractat menys personal per obrir els negocis”.

L’objectiu d’aquest conveni, doncs, és promoure la dinamització econòmica, oferir assessorament per l’ocupació, i afavorir la inserció laboral de persones aturades de llarga durada o bé de difícil incorporació al mercat laboral, oferint un seguiment individual amb tutories d’orientació i realitzant actuacions de recerca de feina de forma periòdica segons el pla de treball establert per a cada persona.

El dia d’atenció a la Borsa de Treball Local és els dimecres, de 09 h a 14 h. La cita prèvia es pot sol·licitar trucant al telèfon 972 624 520 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça borsatreball@begur.cat.

 


Categories: Promocio Economica